Περιβάλλον
Οι φλόγες άγγιξαν τα σπίτια - Στάχτη το δάσος στο Καστρί

Οι φλόγες άγγιξαν τα σπίτια - Στάχτη το δάσος στο Καστρί

  • 10 Σεπτεμβρίου 2012, 08:04

Μέχρι τα σπίτια έφτασε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καστρί, κοντά στην Κάρυστο, στην Εύβοια. Έκαψε αυλές και αποθήκες. Οι φλόγες ξεπήδησαν χθες στις 10:00 το πρωί και έως αργά το βράδυ συνέχιζαν το καταστροφικό έργο τους, παρά τις προσπάθειες ισχυρών εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε εξέλιξη ήταν έως το βράδυ άλλες τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μάνη, τη Σαλαμίνα και τη Λαμία.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Πλατανιστό Λυγιά, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί. Αυλές και αποθήκες υπέστησαν ζημιές και, όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, τα χειρότερα τα γλίτωσαν χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις έσωσαν τα σπίτια. Όμως, η καταστροφή του δάσους ήταν εκτεταμένη.

Μεγάλη ήταν και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κρήνη, στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα, αλλά και εκεί έπνεαν ισχυροί άνεμοι που καθιστούσαν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Έσπερνε... πυρκαγιές!

Οδηγός ταξί έβαζε φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στη Μεσσηνία για να δει εάν... «πιάνουν»!

Μέσα σε πέντε ημέρες, από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Α.Κ., 32 χρόνων, έβαλε 21 πυρκαγιές στους δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας, για να δοκιμάσει πόσο... εύφλεκτες ήταν οι περιοχές τις οποίες επέλεγε για να κάψει. Οταν δεν είχε πελάτη στο ταξί του, σταματούσε στις άκρες των δρόμων ερημικών περιοχών και... έσπερνε φλόγες [βλ. σχετικά εδώ].

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron