Αθλητικά
Ο Πανιώνιος δεν είναι θυγατρική κανενός, λέει ο Λιανός

Ο Πανιώνιος δεν είναι θυγατρική κανενός, λέει ο Λιανός

  • 10 Σεπτεμβρίου 2012, 20:47

Το καλοκαίρι του 2012 δεν είχε Εθνική Ανδρών, καθώς η ομάδα των πολλών επιτυχιών δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μέσω του Καράκας, αλλά είχε… Βασίλη Καββαδά, μια και ο 21χρονος σέντερ του Πανιωνίου έγινε σίριαλ βλέποντας το όνομά του να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων αποτελώντας μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Και αφού το «μήλον της Εριδος» παρέμεινε τελικά στον Πανιώνιο, ο πρόεδρος των Κυανέρυθρων κ. Ηλίας Λιανός παραχώρησε σήμερα (10/9) συνέντευξή Τύπου «φωτίζοντας» άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.    

«Αποφάσισα να τοποθετηθώ επίσημα γιατί έχω βαρεθεί να ακούω τις θέσεις των ενδιαφερομένων, μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Θα ήθελα να βγει και ο Ολυμπιακός να πει τη γνώμη του, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο αυτός ενδιαφέρεται», ήταν τα πρώτα λόγια του ισχυρού παράγοντα, ο οποίος είδε την ομάδα του να κατακτά την τρίτη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα της Α1, πίσω από τους «αιώνιους».

«Στην αρχή υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός και κανένας άλλος, μάλιστα εγώ είχα ρωτήσει τον Καββαδά, όπως και στην προ ετών περίπτωση του Περπέρογλου, που με έχει στενοχωρήσει με κάποιες δηλώσεις του, σε ποια ομάδα ήθελε να πάει. Μου είπε ότι δεν τον πειράζει. Δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός επέλεξε να μιλήσει πρώτα με τον παίκτη και μετά με το σωματείο. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος για να συμπληρώσει:

«Όλα τα χρόνια κάνω συμφωνίες. Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται μέσω του Τύπου. Είχα δεχτεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μου είχαν και κάνει μία πρόταση, την οποία είχα αποδεχτεί. Για να πληρωθεί, μάλιστα και ο Ιωνικός Νικαίας (σσ.: διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης), μού ζητήθηκε μία έκπτωση 20.000 ευρώ. Εκείνες τις ημέρες είχαν γραφτεί ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μόνο τραβεστί δεν με βγάλανε ότι είμαι στη Συγγρού. Είχα δεχτεί να προχωρήσει η μεταγραφή. Για δέκα ημέρες, όμως, ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, μίλησα μόνο μαζί τους και τίποτα περισσότερο και ξαφνικά εμφανίστηκε εκ νέου ο Ολυμπιακός».

Και για ποιους λόγους έμεινε ο αθλητής στον Πανιώνιο; «Εκείνη τη στιγμή πήρα την απόφαση να μην προχωρήσω. Παράλληλα, βέβαια, ήλθε και η επιθυμία του παιδιού να πάει στον Ολυμπιακό, ωστόσο μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να μείνει και για το δικό του καλό στην ομάδα. Εν συνεχεία, συζητήσαμε ξανά με τον Ολυμπιακό, με το σκεπτικό να τον πάρει του χρόνου. Κι ενώ συμφωνήσαμε, δεν υπήρξε επίσημη πρόταση από πλευράς του Ολυμπιακού. Τότε το θέμα τελείωσε για μένα οριστικά, ώσπου την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε ο μάνατζερ του παίκτη και μου είπε: ‘’Θα τον έδινες τώρα τον παίκτη για παραπάνω χρήματα;"», αποκάλυψε ο κ. Λιανός αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς των Ερυθρόλευκων.

«Τελευταία φορά απάντησα ναι. Ρώτησα αν το ξέρει ο Ολυμπιακός και μου είπε φυσικά ότι το θέλει. Ζήτησα πια κάτι εγγράφως γιατί είχα βαρεθεί με αυτή την υπόθεση. Με τον γνωστό τρόπο "κύκλοι Ολυμπιακού" έγινε γνωστό ότι ζητάω τρελά λεφτά. Ο όλος χειρισμός από την πλευρά τους, μου αφήνει πολλές απορίες και ειδικά από τη στιγμή, που αυτοί οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες. Ο Πανιώνιος δεν είναι καμιά ομαδούλα, ούτε θυγατρική κανενός. Ο παίκτης θα μείνει στον Πανιώνιο ό,τι και να γίνει. Το μετέφερε μέσω του ατζέντη του στον Ολυμπιακό. Έχει κλείσει το θέμα. Μπορεί να έχει κάνει κακό στον παίκτη, αλλά τουλάχιστον δεν ακολούθησα την εύκολη λύση να τον πουλήσω», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος και ξεκαθάρισε:

«Στον Πανιώνιο, δεν μας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν έγινε επίσημη προσφορά από τον Παναθηναϊκό. Έχω μάθει να λειτουργώ χωρίς διαπραγματεύσεις μέσω των εκπροσώπων του Τύπου. Εγώ πλήρωσα για να πάρω τα δικαιώματά του Καββαδά. Οφείλει να το σεβαστεί όλος ο κόσμος αυτός. Γι' αυτό πρώτα μιλάει κανείς με την ομάδα και μετά με τον παίκτη. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα μάλλον γίνονται διαφορετικά τα πράγματα».

Προτού ο κ. Λιανός αναφερθεί στη γενικότερη κατάσταση της χώρας και στην εικόνα που έχει ο Πανιώνιος στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο επαγγελματικό μπάσκετ, σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του πρώην Πράσινου και νυν Ερυθρόλευκου Στράτου Περπέρογλου: «Με στενοχωρεί πολύ η δήλωση του Περπέρογλου. Δεν του ‘κατσε και άσχημα το ότι δούλεψε τόσα χρόνια με τον Ομπράντοβιτς. Τώρα αν του είχαν μιλήσει νωρίτερα από τον Ολυμπιακό, ή όχι τότε, δεν το γνωρίζω. Το ίδιο πράγμα είχα κάνει και στην περίπτωση του Περπέρογλου, όπως και τώρα με τον Καββαδά, είχα κοστολογήσει απλώς τον αθλητή».

Τι είχε δηλώσει ο πρώην Κυανέρυθρος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γαύρος»; «Ουσιαστικά είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό το 2007, αλλά είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και εκείνος είχε τον τελευταίο λόγο. Ο πρόεδρος τότε τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό και κατέληξα εκεί», ήταν τα λόγια του, που ενόχλησαν τον κ. Λιανό, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε το σκεπτικό του και για την υπόθεση του Περπέρογλου είπε:

«Λόγω και της γενικότερης κατάστασης της χώρας, επειδή είναι λίγο ύβρις να ξοδεύουμε χρήματα τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να φάει, θα ήθελα να πω το εξής. Ο κόσμος του Πανιωνίου ήταν κοντά πέρυσι και μου έλεγε ότι τους αρέσει να βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Δεν έχουμε τρελό μπάτζετ, πολλά παιδιά δέχτηκαν να έρθουν και με λιγότερα χρήματα. Η ιδέα μας είναι πολύ απλή, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν κορμό που θα αποτελέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια τη βάση της ομάδας. Παρ' ότι φαίνεται πως έχουμε μεγάλο ρόστερ, δεν ξοδέψαμε πολλά χρήματα.

Ελπίζουμε ο κόσμος να σταθεί κοντά μας. Θέλω να δω λίγο μεγαλύτερη κίνηση παρά την κρίση, παρ’ ότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Πιστεύω ότι ως μπάσκετ είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, απ' ό,τι το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες προσάρμοσαν τα μπάτζετ τους πολύ πιο σύντομα. Η φετινή θα είναι και η χειρότερη χρονιά για τη χώρα, αλλά ελπίζω να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ και πιστεύω ότι το μπάσκετ θα αντέξει».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron