Τεχνολογία
Ραγδαία αύξηση στην κίνηση δεδομένων στο 3G δίκτυο της WIND

Ραγδαία αύξηση στην κίνηση δεδομένων στο 3G δίκτυο της WIND

  • 12 Σεπτεμβρίου 2012, 11:39

Υπερδιπλάσιος όγκος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σύγκριση με πέρυσι -

Σημαντική αύξηση της κίνησης δεδομένων από τους συνδρομητές της στο νέο 3G δίκτυο της WIND σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαπιστώνει η τηλεπικοινωνιακή εταιρία, η οποία βλέπει άνοδο της ζήτησης για mobile Internet από τους καταναλωτές.

H WIND σημειώνει ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού του δικτύου της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη «καλύπτει με ταχύτητες ως και 42Mbps το 94,66% του πληθυσμού της Αθήνας και το 92,17% της Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρει η εταιρία, η χρήση data στο 3G δίκτυο στην Αθήνα «αυξήθηκε κατά 166% μέσα σε ένα χρόνο, ξεπερνώντας τα 65Terra Bytes σε μηνιαία βάση», ο όγκος κίνησης δεδομένων διπλασιάστηκε, αφού «ενώ σε μια τυπική μέρα πέρσι ο όγκος ήταν 195GB, φέτος φτάνει σχεδόν τα 400GB» και σε πανελλαδικό επίπεδο «σημειώνεται 100% αύξηση στη χρήση δεδομένων από τους συνδρομητές WIND».

Η εταιρία υπογραμμίζει ότι το νέο δίκτυο 3G επιτυγχάνει επιδόσεις «έως και 800% υψηλότερες» και «αναβαθμίζει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη, καθώς "κατεβάζει" αρχεία και σελίδες από το internet 6 - 8 φορές πιο γρήγορα».

«Η χρήση του κινητού αλλάζει σταδιακά, και από τις υπηρεσίες φωνής βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σταθερά στη χρήση των υπηρεσιών data και στο mobile Internet. Γι' αυτό χτίζουμε ένα νέο δίκτυο 3G με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας mobile broadband με ταχύτητες ως και 42 Mpbs» σημειώνει ο γενικός εμπορικός διευθυντής της WIND Αντώνης Τζωρτζακάκης.

«Παράλληλα ενισχύουμε τη χρήση του νέου δικτύου με την προσφορά κατάλληλων προϊόντων ώστε ο καταναλωτής να μπορεί ο ίδιος να ελέγξει απόλυτα τη δαπάνη του. Η WIND του δίνει τη δυνατότητα να έχει την εμπειρία του Mobile Internet με όποιο τρόπο επιθυμεί: μέσα από τη συνδρομή του, με το καρτοκινητό του, με data card για το laptop ή το tablet του», προσθέτει.

Για τους τακτικούς χρήστες, η εταιρία έριξε στην αγορά το πακέτο WIND Mobile Broadband, το οποίο παρέχει 30GB με 24,90 ευρώ ανά μήνα, ενώ, για τους περιστασιακούς, λάνσαρε το Mobile Internet Daily, που προσφέρει απεριόριστη χρήση του διαδικτύου για μία ημέρα, έναντι ενός ευρώ.

Για την γνωριμία του καταναλωτικού κοινού με το νέο δίκτυο 3G η εταιρία έχει στήσει περίπτερο στη ΔΕΘ, στην ενότητα e-gaming, όπου παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν εφαρμογές, όπως το WIND Photorama, για τις ανάγκες του οποίου επιστρατεύονται 40 Samsung Galaxy SIII που φωτογραφίζουν ταυτόχρονα και παρουσιάζουν την τελική εικόνα σε 360 μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης: Εκτινάχθηκε η κίνηση του mobile internet της Vodafon

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron