Τεχνολογία
Σε αναμονή του νέου iPhone

Σε αναμονή του νέου iPhone

  • 12 Σεπτεμβρίου 2012, 10:28

To νέο της iPhone, αποκαλούμενο ήδη από πολλούς iPhone 5, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Apple, με τον κόσμο της τεχνολογίας να περιμένει εναγωνίως τη νέα «ναυαρχίδα» της εταιρείας στον κόσμο των smartphones.

Πέντε χρόνια μετά τη δυναμική είσοδο του iPhone στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, το τοπίο στο χώρο έχει αλλάξει πολύ, με τα smartphones να εξελίσσονται στην κυρίαρχη τάση. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ανταγωνισμός είναι έντονος, με εταιρείες όπως η Samsung (με την οποία η Apple έχει αντιπαρατεθεί έντονα στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς οι δύο εταιρείες αλληλοκατηγορούνται για αντιγραφή, και την Apple να φαίνεται προς το παρόν να έχει το «πάνω χέρι», κατόπιν απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου) να παρουσιάζουν τα δικά τους προηγμένα μοντέλα «έξυπνων κινητών».

Το νέο iPhone αναμένεται να ενσωματώνει για πρώτη φορά 4G τεχνολογία και οθόνη 4 ιντσών. Επίσης, εκτιμάται πως θα υπάρχουν βελτιώσεις στο «φωνητικό βοηθό» Siri, και πως θα χρησιμοποιείται η υπηρεσία χαρτών της ίδιας της Apple αντί για το λογισμικό της Google Αλλες φήμες κάνουν λόγο για μία νέα εφαρμογή, ονόματι Passbook, που θα αποτελεί ουσιαστικά έναν organizer για εισιτήρια (μέσων μεταφοράς, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ), κουπόνια εκπτώσεων κ.α. Επίσης, αναμένεται να έρθει με αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού iOS, το iOS 6.

Θεωρείται ότι θα έχει μικρότερο dock connector, ενώ πιστεύεται πως η χρήση βελτιωμένης, «οικονομικότερης» τεχνολογίας στην οθόνη θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας του. Κάποιες πιο «παράτολμες» προβλέψεις κάνουν λόγο και για δυνατότητες NFC (Near Field Communication, για επικοινωνία με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές), ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η ύπαρξη νέου, βελτιωμένου επεξεργαστή.

Η Apple έχει προγραμματίσει εκδήλωση για σήμερα το απόγευμα (στις 20.00 ώρα Ελλάδας), χωρίς όμως να αναφέρει τι ακριβώς πρόκειται να παρουσιάσει.

Οι προσδοκίες για το νέο iPhone είναι πάρα πολλές, και σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγουν από τα όρια του κόσμου της τεχνολογίας: σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan, Μάικλ Φερόλι, εκτιμά ότι το iPhone 5 θα επηρεάσει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οι πολύ υψηλές πωλήσεις που αναμένονται να ενισχύσουν την οικονομία των ΗΠΑ, δίνοντας μία αύξηση 0,25 - 0,5% στο ρυθμό ανάπτυξής της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron