Media
Με Κάμερον επιστρέφει η σειρά "Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ"

Με Κάμερον επιστρέφει η σειρά "Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ"

  • 14 Σεπτεμβρίου 2012, 13:48

Το κωμικό σίριαλ του '80 ξανά στην οθόνη ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο όσο ποτέ άλλοτε -

Η κλασική κωμική σειρά της δεκαετίας του 1980 επιστρέφει στη μικρή οθόνη της Βρετανίας, έπειτα από 24 χρόνια, για να σατιρίσει την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελευθέρων.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είχε γράψει μια εργασία όταν ήταν φοιτητής, επί Μάργκαρετ Θάτσερ, για τις ανακρίβειες που περιείχε η πολιτική σάτιρα, θα είναι ένας από τους στόχους της νέας σειράς.
Τον ρόλο του σερ Χάμφρι Απλεμπι, του χειριστικού ιδιαίτερου γραμματέα, που έγινε διάσημος από τον ηθοποιό Νάιτζελ Χόθορν, θα τον ενσαρκώσει ο Χένρι Γκούντμαν.

Νέα δυναμική στο καστ δίνει μια γυναίκα πολιτική σύμβουλος, την οποία χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για να περιορίσει την επιρροή του σερ Χάμφρι, ο οποίος έχει την τάση να αποκαλεί κάθε γυναίκα που συναντάει «αγαπητή κυρία».

Το σενάριο της σειράς, παραγωγής του BBC, θα γράψουν και πάλι ο 81χρονος σήμερα σερ Αντονι Τζέι και ο Τζόναθαν Λιν.

Το σίριαλ έχει εκσυγχρονιστεί και θα έχει αναφορές σε σύγχρονα θέματα, όπως οι εκκλήσεις για δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, τα ζητήματα της ΕΕ, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας κτλ.
Ο υπουργός και μετέπειτα πρωθυπουργός Τζιμ Χάκερ, ο σερ Χάμφρι και ο βοηθός του Μπέρναρντ σημάδεψαν την Βρετανία σαν ήρωες της πιο επιτυχημένης πολιτικής κωμωδίας που γυρίστηκε ποτέ.

Ο καλοκάγαθος και κάπως αφελής Χάκερ βρισκόταν πάντα αντιμέτωπος με τον φλεγματικό και κυνικό σερ Χάμφρι, και τα μακιαβελικά σχέδιά του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron