Πολιτική
Δυναμικές κινητοποιήσεις ζήτησε το ΚΚΕ

Δυναμικές κινητοποιήσεις ζήτησε το ΚΚΕ

  • 15 Σεπτεμβρίου 2012, 07:12

Την ανάγκη, η οργή του λαού και η αγανάκτηση να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων και κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά την χθεσινή ομιλία της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, άσκησε οξεία κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ως «ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό» μόρφωμα που λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο «σαν τους μπράβους της νύχτας».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους και για αποδέσμευση από την ΕΕ, παλεύοντας παράλληλα για «να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο και τα παραγωγικά μέσα που διαθέτει ακόμα η χώρα».

Προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός οδηγείται σε συνθήκες ζωής της δεκαετίας του '50 και προέτρεψε η υποδοχή των νέων μέτρων να γίνει με δυναμικές κινητοποιήσεις, γενική απεργία, «όχι για να ζήσουμε τον παλμό μιας ακόμα απεργίας, αλλά για το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα».

Μάλιστα, απευθύνοντας κάλεσμα για να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για καλύτερο μέλλον χρησιμοποίησε τους στίχους του ποιητή Βλαντίμιίρ Μαγιακόφσκι «το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…».

Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι το ΚΚΕ στις εκλογές πλήρωσε το τίμημα της άρνησής του «να πάρει μέρος στην κωμωδία των εντολών και της ανίχνευσης πλαισίου κυβερνητικής συνεργασίας». Και πρόσθεσε: «Αυτή η θέση του ΚΚΕ αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το εργατικό, το λαϊκό κίνημα».

Σημείωσε ότι οι τριγμοί που υπήρξαν στο αστικό πολιτικό σύστημα με την εκλογική συντριβή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλύφθηκαν προσωρινά με την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Με τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, «ένα από τα χαρτιά του αστικού πολιτικού συστήματος» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που «έχει εξελιχθεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ενώ διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά του κλασσικού οπορτουνισμού, ο οποίος αποτελεί το πιο ύπουλο διαβρωτικό του εργατικού κινήματος και των συμμαχιών του».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κυβερνώσα αριστερά δεν πρόκειται να αλλάξει την γενική γραμμή πλεύσης, ούτε να πλήξει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Και πρόσθεσε: «Καμία κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται αριστερή, κομμουνιστική, ακόμα και επαναστατική να αυτοαποκληθεί, δεν θα σεβαστεί τις διακηρύξεις της αν τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αν δηλαδή ο λαός είναι μακριά από την ιδιοκτησία και την εξουσία».

Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή την χαρακτήρισε «όπλο» στα χέρια του αστικού κράτους και σημείωσε ότι ξεκινά τη βία από τους μετανάστες και θα την επεκτείνει στο κίνημα και στους αγώνες του.

Για να καταλήξει: «Είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, με αιχμή μάλιστα το χρώμα του δέρματος, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας. Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στο χώρο των ένστολων, στο παρακράτος που είναι προέκταση του κράτους.

Μπορεί το αστικό πολιτικό σύστημα να την υπολογίζει κυρίως γιατί αφαιρεί εκλογική δύναμη, όμως από την άλλη την χρειάζονται για να δικαιολογήσουν μέτρα κατά του κινήματος, κατά του ΚΚΕ, με την γνωστή εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού. Δεν τους φοβόμαστε τους μπράβους της Χρυσής Αυγής, δεν θα περάσουν καθόλου καλά μαζί μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron