Αθλητικά
Άρχισε να τα... χώνει ο Φερέιρα

Άρχισε να τα... χώνει ο Φερέιρα

  • 17 Σεπτεμβρίου 2012, 16:16

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό (1-0) στην Κομοτηνή το περασμένο Σάββατο και η διεύρυνση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (-7 βαθμούς) προκάλεσε αναταράξεις στο Τριφύλλι. Ο τεχνικός της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα λίγο πριν από την έναρξη της προπόνησης της Δευτέρας (17/9) έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους χαρακτήρισε ασόβαρους.

«Με έχετε απογοητεύσει ως τώρα. Είστε ασόβαροι. Πού είναι το πάθος σας; Πού είναι η διάθεσή σας; Δεν είναι νοοτροπία αυτή που έχετε! Είστε επαγγελματίες και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Δουλεύουμε τόσο καλά και τόσο σκληρά στις προπονήσεις και στο γήπεδο παρουσιαζόμαστε διαφορετικοί. Λες και δεν είστε οι ίδιοι άνθρωποι. Οταν βγαίνετε στο γήπεδο, παίζετε όπως να’ ναι. Δεν έχετε συγκέντρωση, δεν έχετε πειθαρχία, δεν βγάζετε πάθος, μοιάζετε πολλές φορές να μην σας ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά σας» είπε αρχικά ο κ. Φερέιρα, ο οποίος συνέχισε: «Παίξαμε με δύο αντιπάλους (σ.σ. ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός) από τους οποίους είμαστε ανώτεροι και εσείς τους κάνατε να φαίνονται σούπερ. Δεν μπορεί να χαρίζουμε γκολ και βαθμούς σε ομάδες τις οποίες μπορούμε να νικήσουμε εύκολα. Εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός, όχι ο αντίπαλος».

Εν συνεχεία, ο 66χρονος κόουτς ζήτησε από τους παίκτες να σεβαστούν τον κόσμο και την ιστορία του Τριφυλλιού, ενώ ζήτησε σκληρή δουλειά για να αλλάξει εικόνα η ομάδα: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό και οφείλουμε να δείχνουμε την ανάλογη εικόνα. Μας ακολουθεί παντού κόσμος και δεν πρέπει να τον απογοητεύουμε. Ακόμα και όταν χάνουμε, αυτός πρέπει να ξέρει ότι τα έχουμε δώσει όλα. Όχι να του δίνουμε την αίσθηση ότι δεν ενδιαφερόμαστε. Μόνο με δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Τώρα παίζουμε με τη Μάριμπορ στη Σλοβενία και μετά σε ουδέτερη έδρα με τον Ατρόμητο. Δεν θέλω να δω παρόμοια φαινόμενα. Θέλω να κάνουμε μια νέα αρχή, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει για όλους μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Φερέιρα στους έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού από τους οποίους ζήτησε να ηγηθούν της ομάδας: «Από εσάς που έχετε γεννηθεί εδώ και αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι συμβαίνει και που ξέρετε τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός, περιμένω πιο πολλά. Πρέπει να βοηθάτε τους συμπαίκτες σας, να τους δίνετε να καταλάβουν που ήρθαν. Πάρτε πρωτοβουλίες, επιτέλους».

Προηγουμένως, ο κ. Φερέιρα είχε συνομιλία για αρκετή ώρα και με τον πρόεδρο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πήγε στην Παιανία αλλά δεν θέλησε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Δεδομένου μάλιστα ότι η «προπονητοφαγία» αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σπορ των Ελλήνων, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνιζαν ότι ο πολύπειρος πορτογάλος κόουτς έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron