Οικονομία
ΓΕΣΕΕ: Άνθρακας ο θησαυρός

ΓΕΣΕΕ: Άνθρακας ο θησαυρός

  • 18 Σεπτεμβρίου 2012, 17:21

Για «επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες για ανύπαρκτα θέματα» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση της ειδικής σύνταξης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους [βλ. σχετικά εδώ].

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, η απόφαση του κ. Βρούτση, δεν αφορά τους εν ενεργεία συνδικαλιστές, αλλά «μερικές δεκάδες» παλιούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. «Θα ήταν καλύτερα (σ.σ. ο κ. Βρούτσης) αντί φανφαρόνικων ενεργειών για θέματα ανύπαρκτα, για θέματα που δεν αφορούν τους εν ενεργεία συνδικαλιστές (αλλά μόνο μερικές δεκάδες παλαιούς πριν το 1999 και με τη θέση των συνδικάτων να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ το 1982 για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης) να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και όχι να προσχωρεί σε όλα όσα απαιτεί η τρόικα για την Εθνική Σύμβαση, τον κατώτερο μισθό, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ανατροπές», επισημαίνει.

Διαμηνύει επίσης ότι οι απεργίες και οι αγώνες των συνδικάτων δεν πρόκειται να υποσταλούν «από τέτοιου είδους στοχοποιήσεις και συκοφαντικές επιθέσεις» και καταλήγει: «Άνθρακες ο θησαυρός του κ. υπουργού».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron