Ρεπορτάζ
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχρονίζει τις δράσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχρονίζει τις δράσεις του

  • 19 Σεπτεμβρίου 2012, 08:09

Με τρεις επίκαιρες ερωτήσεις και ταυτόχρονα με την προετοιμασία για την πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνδυάσει τη δράση του εντός και εκτός Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό (εμμένει στην τακτική να καλεί τον κ. Σαμαρά στην «ώρα του πρωθυπουργού») με αφορμή τον πακέτο των 11,5 δισ., αναδεικνύοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ αλλά και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή [βλ. σχετικά εδώ].

Ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του κάνει λόγο για «προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις περί ''επαναδιαπραγμάτευσης'' και ''απαγκίστρωσης''», ενώ χαρακτηρίζει τη συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση «κοροϊδία».

Ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ζητά διευκρινίσεις για τον συμβιβασμό με τη Siemens εκτιμώντας ότι είναι στον αέρα και είναι άκυρος.

Η τρίτη επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο και αφορά στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα».

Στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, την επόμενη Τετάρτη, καθώς θεωρούν πως από τη μαζικότητά του και όχι μόνο πολλά μπορεί να κριθούν σε ό,τι αφορά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στα νέα μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε πως «το πρώτο και κύριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει τη μάχη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για να μην περάσει το πακέτο των μέτρων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron