Πολιτισμός
Θέατρο Πόρτα: Γιόγκα για βρέφη και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Θέατρο Πόρτα: Γιόγκα για βρέφη και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

  • 21 Σεπτεμβρίου 2012, 10:48

Το Εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του -

Το Εργαστήρι του Θεάτρου «Πόρτα», ανοίγει και εφέτος τις πόρτες του. Εκεί μπορεί να δει κανείς από νεογέννητα να κάνουν γιόγκα ως μαθητές λυκείου να μαθαίνουν θεατρικό παιχνίδι, ενώ γίνεται και εκπαίδευση δασκάλων. Από πέρυσι, η Ξένια Καλογεροπούλου, «ψυχή» της προσπάθειας, διαβάζει παραμύθια που έχει γράψει η ίδια και προϋποθέτουν συμμετοχή παιδιών, ενώ υπάρχει λίστα αναμονής. Με ιδιαίτερο καμάρι η Ξένια Καλογεροπούλου μιλά για το Εργαστήρι και τους συνεργάτες της που ξεχωρίζει έναν - έναν. «Είναι ένα από τα στοιχήματα που με κάνουν να νιώθω ότι έχω δικαιωθεί», λέει.

Βρέφη, νήπια, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα για το 2012-2013 που ξεκινούν από τον Οκτώβριο του 2012.

Διαμορφωμένος από τον αρχιτέκτονα - σκηνογράφο, Αντώνη Δαγκλίδη, ο χώρος φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 200 παιδιά και 100 ενήλικες που παρακολουθούν ένα ευρύ κύκλο προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες.

Για βρέφη από μωρό 40 ημερών και άνω είναι τα προγράμματα «Γιόγκα για μαμάδες και τα μωρά τους» από την Florence Lalanne. Στο Μικρό Εργαστήρι τα νήπια από 2 - 4 ετών ξεκινούν προγράμματα από τη Μάρθα Κλουκίνα, χορογράφο και χορεύτρια. Για παιδιά και εφήβους πραγματοποιούνται θεατρικά εργαστήρια οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος - Μάιος) καθώς επίσης και για ενήλικες πραγματοποιούνται σεμινάρια θεατρικής αγωγής οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος - Μάιος) απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, ηθοποιούς αλλά και όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων.

Στα εργαστήρια και τα σεμινάρια θα διδάξουν οι: Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός, Πέγκυ Στεφανίδου - Τσιτσιρίκου, νηπιαγωγός και διευθύντρια του Εργαστηρίου, Chris Cooper, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Big Brun Theater in Education Company (England), Μάρθα Κλουκίνα, χορογράφος και χορεύτρια, Σοφία Πάσχου, ηθοποιός και μουσικός, Δάφνη Δαυίδ, ηθοποιός και ψυχολόγος, Αφροδίτη Σαρώτου, θεατρολόγος, Φλώρα Σπύρου, εκπαιδευτικός - ηθοποιός, Αιμιλία Μπαντούνα, εικαστικός και εκπαιδευτικός, Αντώνης Δαγκλίδης, αρχιτέκτονας, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και Τριάδα Παπαδάκη (ενδυματολόγος). Οι εγγραφές διαρκούν έως τις 10 Οκτωβρίου.

Σημαντικό ρόλο στη δουλειά παίζει και η βιβλιοθήκη του Εργαστηρίου. Η δανειστική βιβλιοθήκη στήθηκε με μεράκι και πραγματοποιήθηκε χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Περιλαμβάνει βιβλία σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, το παραμύθι, τη λογοτεχνία κλπ.

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου
Μελίνας Μερκούρη 54 Κολωνάκι
Τηλ: 210-3249829

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron