Αθλητικά
Σε "βαθιά νερά" η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Σε "βαθιά νερά" η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

  • 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:45

Η Βουλγαρική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (BFU) ανακοίνωσε ότι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας πήρε διορία από την UEFA μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη της.

Σε διαφορετική περίπτωση, στην ομάδα της πρωτεύουσας θα επιβληθεί τριετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Η επιτροπή ελέγχου της UEFA έδωσε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 να ρυθμίσει τις οικονομικές εκκρεμότητές της» αναφέρει στη ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η BFU, η οποία έλαβε σχετική επιστολή από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, και προσθέτει: «Από εκεί και μετά, η ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορεί να διαφυλάξει την άδειά της για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια».

Τους τελευταίους μήνες ο βουλγαρικός σύλλογος βρισκόταν υπό την επιτήρηση της UEFA, της οποίας οι εκπρόσωποι έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας. Στους «κόκκινους», οι οποίοι είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στη Βουλγαρία με 31 πρωταθλήματα, δεν είχε επιτραπεί να μετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2008-09, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια αδειοδότησης. Η ΤΣΣΚΑ χρωστάει ποσά από μεταγραφές σε συλλόγους και παίκτες, καθώς και χρήματα στο κράτος και τους πιστωτές της, τα οποία τα τοπικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ανέρχονται στα 80 εκατ. λεβ (περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ). Πάντως, πηγή που πρόσκειται στον βουλγαρικό σύλλογο δήλωσε στο πρακτορείο "Reuters" ότι «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ΤΣΣΚΑ να εξοφλήσει τα χρέη της σε ένα τόσο σύντομο διάστημα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron