Διεθνή
Ήσυχες και ανέφελες πτήσεις από την Air Asia

Ήσυχες και ανέφελες πτήσεις από την Air Asia

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 08:03

Η αεροπορική εταιρεία Air Asia ανακοίνωσε ότι σύντομα οι πτήσεις της θα διαθέτουν «ήσυχες ζώνες» όπου θα αποκλείονται οι επιβάτες με μωρά ή μικρά παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Συχνά στα 35.000 πόδια η κραυγή ενός ανήσυχου νηπίου διαπερνά την καμπίνα των επιβατών. Ταλαιπωρημένοι από τους ελέγχους εισιτηρίων και ασφαλείας, στριμωγμένοι στο κάθισμα τους, ορισμένοι επιβάτες αγανακτούν. Ούτε για τους γονείς όμως είναι ευχάριστο, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να καθησυχάσουν το βλαστάρι τους, εκτεθειμένοι στα επικριτικά βλέμματα των υπολοίπων επιβατών.

Η Air Asia, από τον Φεβρουάριο, θα καθιερώσει τις εν λόγω «ήσυχες ζώνες» για επιβάτες άνω των 12 ετών, άνευ περαιτέρω οικονομικής επιβάρυνσης. Ανάμεσα στην κάθε ζώνη, που θα έχει επτά σειρές καθισμάτων, και το υπόλοιπο αεροσκάφος θα μεσολαβούν τουαλέτες και ειδικά χωρίσματα που θα εξασφαλίζουν ηχομόνωση.

Εκτιμάται ότι αρκετοί γονείς ενδέχεται να ενοχληθούν από αυτόν τον «διαχωρισμό» τους από τους υπόλοιπους επιβάτες σα να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Άλλοι εκφράζουν την κατανόησή τους. «Ξέρω από πριν αποκτήσω την κόρη μου πώς είναι να προσπαθείς να κοιμηθείς και να μη σε αφήνει το κλάμα ενός μωρού», δηλώνει η 35χρονη μητέρα Κάθι Γουίνστον.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε τον Απρίλιο η Jetcost.co.uk στην οποία συμμετείχαν 1.666 Βρετανοί ενήλικες, το 53% εξ αυτών ήταν υπέρ των πτήσεων άνευ μικρών παιδιών. Ομοίως, η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το TripAdvisor τον Αύγουστο έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των Βρετανών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω προκειμένου να… βρουν την ησυχία τους!

Ο Σάιμον Κάλντερ, ταξιδιωτικός συντάκτης στην Independent, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μαζί με τις μικρές κόρες του. Η γνώμη του είναι ότι δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις μεταξύ των επιβατών. «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να είναι ανεκτικοί. Όσοι έχουν πρόβλημα με τα παιδιά στις πτήσεις θα πρέπει να το ξεπεράσουν. Εάν δεν τους αρέσει, ένα έχω να πω: βάλτε ωτοασπίδες ή ακουστικά. Ζούμε στον 21ο αιώνα, στην εποχή των iPod».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron