Κοινωνία
Το "εύθυμο" 24ωρο του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα

Το "εύθυμο" 24ωρο του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα

  • 28 Σεπτεμβρίου 2012, 08:19

Επίσκεψη «αστραπή», διάρκειας μίας ημέρας, πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, χωρίς να γίνει γνωστό αν αυτή περιελάμβανε και επαφές με πολιτικά πρόσωπα ή οικονομικούς παράγοντες. Η επίσκεψη του Στρος Καν θα περνούσε πιθανότατα απαρατήρητη, αν ο ίδιος δεν επέλεγε να διασκεδάσει με την παρέα του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε γνωστό εστιατόριο - μπαρ της Γλυφάδας.

Ο Στρος Καν έφτασε την Τετάρτη στην Αθήνα, για προσωπική του υπόθεση, και κατέλυσε σε ξενοδοχείο της οδού Ερμού. Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε από το ξενοδοχείο προς τη Γλυφάδα. Τις επόμενες ώρες τις πέρασε με ένα φιλικό ζευγάρι στο μπαρ του εστιατορίου.

Σύμφωνα με τους θαμώνες αλλά και το προσωπικό του εστιατορίου, ο Στρος Καν ήταν φανερά ευδιάθετος και χαμογελαστός, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί από τους φωτογράφους που προσπάθησαν να τον απαθανατίσουν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μπαρ του εστιατορίου ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ έφαγε φρουτοσαλάτα και ήπιε κρασί ενώ μιλώντας στους υπόλοιπους θαμώνες δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση λέγοντας σε όσους τον ρώτησαν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, αλλά τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με μεγάλη προσπάθεια.

Γύρω στις 5 το πρωί, ο Στρος Καν αναχώρησε για το ξενοδοχείο του και λίγες ώρες αργότερα, αφού έκανε μια μικρή στάση για καφέ στο κέντρο της Αθήνας, έφυγε για το αεροδρόμιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron