Κοινωνία
Ακόμα ψάχνουν 150 χιλ.συνταξιούχους του ΙΚΑ!

Ακόμα ψάχνουν 150 χιλ.συνταξιούχους του ΙΚΑ!

  • 01 Οκτωβρίου 2012, 11:10

Τους 150.000 φθάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης του ΙΚΑ που δεν έχουν μέχρι σήμερα εμφανιστεί για να απογραφούν. Η διοίκηση του Ιδρύματος και το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζουν πως στις 21 Οκτωβρίου (όταν πληρώνεται η σύνταξη του Νοεμβρίου) το ΙΚΑ θα σταματήσει να πληρώνει συντάξεις σε όσους δεν απογράφηκαν ή δεν το πράξουν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης του ΙΚΑ, οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης που δεν είχαν απογραφεί μέχρι την Παρασκευή είναι 150.000, ενώ οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης 105.000.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν απογραφεί 7.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ και 460 ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ. Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε εντυπωσιακό τον αριθμό όσων δεν έχουν προσέλθει στην απογραφή, η οποία τρέχει από αρχές Ιουλίου και επεσήμανε πως οι υπηρεσίες του Ιδρύματος θα δίνουν τα στοιχεία της απογραφής κάθε μέρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η τελευταία παράταση που έχει δοθεί.

Για να απογραφούν οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα καταστήματα των τραπεζών από όπου εισπράττουν τη σύνταξή τους. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν είναι εφικτό να παρουσιαστούν, θα πρέπει να απογραφούν μέσω νόμιμων εκπροσώπων τους, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδοτήσεις και πληρεξούσια του 2012.

Στην περσινή απογραφή διαπιστώθηκε πως ορισμένοι παρουσίασαν έγγραφα της προηγούμενης δεκαετίας ή ακόμη παλιότερα... Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως δεκάδες χιλιάδες πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις είχαν σοβαρά προβλήματα και γι' αυτό ζητήθηκε να γίνει απογραφή και έλεγχος όλων των δικαιολογητικών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει πως θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης σε όσους δεν απογραφούν.

Πρόσφατα, άλλωστε, είναι τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Βρούτσης στη Βουλή για τις 4.708 συντάξεις που καταβάλλονταν σε νεκρούς, κυρίως από το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, αλλά και από άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. Η καταβολή σύνταξης έχει διακοπεί σε άλλους 5.140 δικαιούχους και ερευνώνται οι υποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως πέρυσι τα Ταμεία κέρδισαν 450 εκατομμύρια ευρώ από τις περικοπές των μαϊμού συντάξεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron