Οικονομία
Στον όμιλο Λάτση το IBC στο Μαρούσι

Στον όμιλο Λάτση το IBC στο Μαρούσι

  • 01 Οκτωβρίου 2012, 14:23

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανασίου προανήγγειλε 1.000 νέες θέσεις εργασίας -

Στην Lamda Δομή, θυγατρική της Lamda Development του ομίλου Λάτση, κατέληξε το πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, γνωστό και ως IBC, που βρίσκεται στο Μαρούσι όπου και στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη μακροχρόνια παραχώρηση της εκμετάλλευσης του χώρου του IBC, συνολικής έκτασης 153.800 τετραγωνικών μέτρων, για διάστημα 90 ετών.

Το άμεσο τίμημα που θα καταβάλει η Lamda προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ωστόσο προβλέπει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ότι «ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον ως και 32,4 εκατ. ευρώ». Το συνολικό ποσό δηλαδή θα ανέλθει στα 113,4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πάντως ότι ο χώρος ήταν ήδη εκμισθωμένος στην ίδια εταιρεία, η οποία με βάση τη σύμβαση που υπήρχε θα κατέβαλλε ετησίως το ποσό των 8 εκατ. ευρώ μέχρι να συμπληρωθούν 40 χρόνια.

Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθούν μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του ΔΣ ο Γιάννης Εμίρης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε ότι «η πλήρης αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης όχι μόνον θα αναβαθμίσει εμπορικά τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά θα αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά real estate της πρωτεύουσας της χώρας». Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

«Η ουσιαστική και πλήρης εμπορική αξιοποίηση του IBC θα δώσει προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές, στα υφιστάμενα εμπορικά καταστήματα του Golden Hall, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει συνολική τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή. Ευελπιστούμε στην επιτάχυνση και των υπόλοιπων διαγωνισμών που είμαστε βέβαιοι ότι θα σηματοδοτήσουν μια νέα πραγματικότητα για την οικονομία και τη χώρα μας» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου,μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 προανήγγειλε 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron