Διεθνή
Τουρκική οικογένεια ξεκληρίστηκε από συριακό όλμο

Τουρκική οικογένεια ξεκληρίστηκε από συριακό όλμο

  • 03 Οκτωβρίου 2012, 18:32

Πέντε άνθρωποι, μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν βλήμα όλμου, που εκτοξεύτηκε από τη Συρία, έπληξε κατοικία στη μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.

Στην περιοχή κατευθύνονται τουρκικές στρατιωτικές μονάδες, όπως αναφέρει στο δικτυακό της τόπο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το βλήμα όλμου έπεσε σε σπίτι σε κατοικημένη περιοχή και σκοτώθηκαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός της οικίας, δήλωσε ο δήμαρχος της Ακτσάκαλε στο CNN Turk.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είδε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά να διακομίζονται στο νοσοκομείο, οι τρεις εκ των οποίων είναι αξιωματικοί της αστυνομίας.

«Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά» δήλωσε ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε.

Τον Απρίλιο η Τουρκία ενημέρωσε επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη για επεισόδιο κατά το οποίο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων δύο Τούρκων αξιωματούχων, όταν χτυπήθηκε από πυρά προσφυγικός καταυλισμός στο Κιλίς, πιο δυτικά στη μεθόριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron