Διεθνή
Δέκα γυναίκες serial killers που έγραψαν... Ιστορία

Δέκα γυναίκες serial killers που έγραψαν... Ιστορία

  • 16 Οκτωβρίου 2012, 21:37

Τρομερές, αδυσώπητες, νοσηρές, άφησαν τα σημάδια τους ανεξίτηλα στον χρόνο μέσα από τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. Γυναίκες του πλέον στυγερού εγκλήματος, διεκδικούν τα σκήπτρα σ' ένα ποτάμι αίματος χωρίς προηγούμενο...

1) Βασίλισσα Μαίρη

Η Μαίρη, η τέταρτη μονάρχης της δυναστείας των Tudor, έμεινε, όχι άδικα, στην Ιστορία ως η πιο αιματηρή Μαίρη, γνωστή ως Bloody Mary.

Η Μαίρη ευθύνεται για την εν ψυχρώ εκτέλεση εκατοντάδων Προτεσταντών. Πολλοί πλούσιοι της εποχής αυτοεξορίζονταν για να γλιτώσουν από τη δολοφόνο βασίλισσα. Η μανία της άφησε εκατοντάδες νεκρούς στο πέρασμά των Marian Persecutions.

2) Μίρα Χίντλεϊ

Η Μίρα Χίντλεϊ, αγγλικής καταγωγής, έμεινε στην Ιστορία μία από τις πιο στυγνές και υπερόπτριες serial killers. Μαζί με το συνεργό της, Ίαν Μπρέιντι, σκόρπισαν τον τρόμο στις γειτονιές του Μάντσεστερ τη δεκαετία του ’60, όταν βίασαν, βασάνισαν και σκότωσαν 5 παιδιά ηλικίας από 10 έως 17 ετών!

Η Χίντλεϊ συνελήφθη από τις Αρχές όταν βρέθηκε στη βαλίτσα της στο σταθμό του Μάντσεστερ μία βιντεοκασέτα που περιείχε βιντεοσκοπημένη την ανατριχιαστική δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού. Η αστυνόμος Σάρα Ουίλκινσον, που τότε εργαζόταν στις φυλακές, θυμάται ότι στη δίκη η Χίντλεϊ καθόταν αμέριμνη και έτρωγε κέικ την ώρα που της απήγγειλαν τις κατηγορίες εναντίον της. Έδειχνε να μην την νοιάζει τίποτα.

3) Μπέβερλι Άλιτ

Η Μπέβερλι Άλιτ εργαζόταν ως παιδιατρική νοσοκόμα στην κλινική του Λινκολνσάιρ στην Αγγλία. Η Άλιτ έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν, κατά το οποίο της άρεσε να προκαλεί πόνο ή να σκοτώνει για να τραβάει την προσοχή των άλλων.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε ήταν με θανάσιμη δόση ινσουλίνης και όταν αυτή αποτύγχανε έπνιγε το θύμα. Η Άλιτ καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια το 1993 για τη δολοφονία 4 παιδιών και τον τραυματισμό άλλων 5.

Μέσα σε ένα διάστημα 58 ημερών η αιμοσταγής νοσοκόμα επιτέθηκε σε 13 παιδιά στην κλινική που εργαζόταν.

4) Μπελ Γκάνες

Η Γκάνες είναι μια από τις διασημότερες serial killers της Αμερικής. Με ύψος 1.83 και βάρος 91 κιλά, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα της ξέφευγαν τα θύματά της. Φημολογείται ότι σκότωσε τους 2 συζύγους της και όλα της τα παιδιά, αν και αποδείχτηκαν μόνο οι φόνοι των συζύγων και των δύο κορών της.

Ο λόγος που σκότωνε ήταν για να εισπράττει την αποζημίωση της ασφάλειας. Φήμες λένε ότι έχιε δολοφονήσει πάνω από 20 άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για 100!

5) Μαίρη Αν Κότον

Η αγγλικής καταγωγής Μαίρη Αν παντρεύτηκε στα 20 τον Ουίλιαμ Μάουμπρεϊ με τον οποίο απέκτησε 5 παιδιά. Τα 4 εξ αυτών πέθαναν από γαστρικό πυρετό και στομαχόπονους. Έπειτα, η Μαίρη Αν γέννησε 3 παιδιά, τα οποία είχαν την ίδια θανάσιμη κατάληξη. Λίγα χρόνια μετά ο άντρας της πέθανε από στομαχικές διαταραχές. Εκείνη έλαβε ένα αξιοσέβαστο ποσό για αποζημίωση.

Ο δεύτερος σύζυγός της πέθανε από τα ίδια αίτια, όπως και τα δύο εναπομείναντα παιδιά της. Ύστερα ακολούθησε και ο θάνατος του τρίτου συζύγου της, ενός εραστή της, μιας φίλης της, της μητέρας της και συνολικά 12 παιδιών της.

Το φονικό όπλο της ήταν το αρσενικό, από το οποίο δηλητηριάστηκαν πάνω από 20 άτομα. Την κρέμασαν το 1873. Ο θάνατός της ήταν αργός και οδυνηρός, όπως ακριβώς και οι θάνατοι από αρσενικό που είχε προκαλέσει.

6) Ίρμα Γκριζ

Η Γκρίζ εργαζόταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί και επέδειξε ακραία βίαιη και σαδιστική συμπεριφορά. Μαστίγωνε τις φυλακισμένες, τις άφηνε να φαγωθούν από άγρια σκυλιά, ενώ συχνά παρενοχλούσε σεξουαλικά τα θύματά της και έβαζε όποιον ήθελε στο θάλαμο αερίων.

7) Κάθριν Νάιτ

Η Νάιτ βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις πιο σατανικές γυναίκες στον κόσμο. Παλιότερα, είχε σπάσει τα δόντια του πρώην άντρα της και είχε κόψει το λαιμό του κουταβιού ενός άλλου ερωτικού συντρόφου της. Η Νάιτ μαχαίρωσε 37 φορές τον άντρα της, αφού είχαν προηγηθεί αρκετές απειλές στο παρελθόν.

Οι μαχαιριές είχαν τρυπήσει τα ζωτικά του όργανα. Η Νάιτ του έβγαλε την πέτσα, την πέρασε σε έναν γάντζο και την κρέμασε πάνω από την πόρτα του σαλονιού. Μετά τον αποκεφάλισε, έβαλε το κεφάλι του σε μία κατσαρόλα μαζί με λίπος από τα οπίσθιά του και λαχανικά, και σκόπευε να ταΐσει με αυτό τα παιδιά της! Ευτυχώς η «σουπίτσα» έμεινε αφάγωτη, διότι η Αστυνομία την συνέλαβε εγκαίρως.

8) Ελίζαμπεθ Μπάθορι

Η Ελίζαμπεθ ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας. Έμεινε στην Ιστορία ως η αιματηρή κυρία του Cachtice. Μετά το θάνατο του συζύγου της, μαζί με 4 συνεργούς κατηγορήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων παιδιών και νεαρών κοριτσιών.

Στο σπίτι της βρέθηκαν 3 νεαρές κοπέλες, η μία νεκρή, η άλλη ξεψυχούσε και η τρίτη ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Πολλές άλλες κοπέλες βρέθηκαν κλειδωμένες σε μπουντρούμι. Οι περισσότερες ήταν υπηρέτριες ή χωριατοπούλες που τις έστελναν στην κόμισσα για να τις μάθει savoir vivre. Η Ελίζαμπεθ τις υποδεχόταν με ξυλοδαρμούς, τις έκαιγε, τους έκοβε τα άκρα και τα γεννητικά όργανα. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της παραμένει άγνωστος. Φημολογείται ότι η Ελίζαμπεθ έκανε μπάνιο γεμίζοντας την μπανιέρα της με το αίμα των θυμάτων της.

9) Οι άγγελοι του θανάτου

Οι 4 Αυστριακές νοσοκόμες (Μαρία Γκρούμπερ, Ιρένε Λάιντολφ, Στεφανία Μέγιερ, Βάλτραουντ Βάγκνερ) έσπερναν το θάνατο στο νοσοκομείο όπου εργάζονταν στη Βιέννη.

Η μία κρατούσε τη μύτη του ασθενή κλειστή, οι δύο τον κρατούσαν στο κρεβάτι και η τέταρτη έριχνε υγρά στο στόμα του μέχρι να πνιγεί. Όταν συνελήφθησαν ομολόγησαν τη δολοφονία 49 ασθενών, ενώ οι Αρχές θεωρούν ότι ξεπερνούν τους 200.

10) Βέρα Ρένσι

Η Βέρα, ρουμανικής καταγωγής, σκότωσε 35 άνδρες (συμπεριλαμβανομένων συζύγων, εραστών και του ενός γιου της). Η Αστυνομία την εντόπισε, όταν άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός εραστή της. Στο υπόγειο του σπιτιού της βρέθηκαν 32 νεκροί.

Η ίδια ομολόγησε ότι τους σκότωνε όταν υποπτευόταν ότι την απατούσαν, ή όταν ένιωθε ότι άρχιζαν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για αυτήν.

 

Ιωάννας Βλάσση

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron