Αθλητικά
Η ΔΟΕ ερευνά την περίπτωση Άρμστρονγκ

Η ΔΟΕ ερευνά την περίπτωση Άρμστρονγκ

  • 01 Νοεμβρίου 2012, 19:12

Μετά την αφαίρεση των επτά τίτλων που κατάκτησε στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας (1999-2005), ο Λανς Άρμστρονγκ κινδυνεύει πλέον να χάσει και το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ (2000).

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τον πρώην, πλέον, ποδηλάτη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η ΔΟΕ ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία σχετικά με τη συμμετοχή του Άρμστρονγκ, των άλλων ποδηλατών και ιδιαιτέρως των ομάδων τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του παρελθόντος, αλλά και εν όψει πιθανής μελλοντικής συμμετοχής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ΔΟΕ.

Ο 41χρονος Άρμστρονγκ έχασε πρόσφατα όλους τους τίτλους που κατάκτησε στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, ύστερα από απόφαση της Διεθνούς Ποδηλατικής Ένωσης (UCI). Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να κάνει το ίδιο, αφαιρώντας το χάλκινο μετάλλιο των Αγώνων του 2000 από τον Αμερικανό, ο οποίος στο Σίδνεϊ είχε τερματίσει πίσω από τον Ρώσο Βιάτσεσλαβ Εκίμοφ και τον Γερμανό Γιάν Ούλριχ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron