Οικονομία
Βελτιώσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο εργοστάσιο Βόλου

Βελτιώσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο εργοστάσιο Βόλου

  • 01 Νοεμβρίου 2012, 19:33

Το εργοστάσιο Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής υλοποίησε πρόσφατα λειτουργικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενες υποδομές διακίνησης προϊόντων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και απαιτήσεις για εξαγωγή σακευμένου τσιμέντου στην αγορά της Αλγερίας.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων του, το εργοστάσιο παραδοσιακά διοχέτευε μεγάλο μέρος της παραγωγικής του δραστηριότητας στο εξωτερικό. Διατηρώντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε χύδην τσιμέντο, με αυτή την αναβάθμιση στην υποδομή του το εργοστάσιο καλύπτει με μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα τη συμπληρωματική αυτή ζήτηση για σακευμένο τσιμέντο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν σε συστήματα μεταφοράς και φόρτωσης σακευμένων προϊόντων και βελτιώνουν την εσωτερική διακίνηση και το ρυθμό φόρτωσης στα πλοία.

Επίσης χρησιμοποιείται ειδική συσκευασία μεταφοράς (slings), η οποία διευκολύνει την ασφαλή μεταφορά μεγάλων όγκων σακευμένου τσιμέντου στο λιμάνι, διασφαλίζει τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτεί η διακίνησή του και ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αγοράς της Αλγερίας.

Οι επεμβάσεις αυτές ύψους 135.000  ευρώ έχουν οδηγήσει σε αύξηση κατά 50% της δυναμικότητας της συγκεκριμένης μεταφορικής διάταξης.     

Η διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως της Αλγερίας, η οποία παρουσιάζει ανοδική τάση και η ενίσχυση της δραστηριότητας της ΑΓΕΤ Ηρακλής σε άλλες παραδοσιακές της αγορές, όπως της Β. Αφρικής, σε συνδυασμό με μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών, στοχεύουν να αντισταθμίσουν εν μέρει τις επιπτώσεις από την εντεινόμενη ύφεση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην εγχώρια αγορά, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 το ποσοστό συμμετοχής των εξαγωγών επί του συνολικού όγκου πωλήσεων είναι αυξημένο κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron