Κοινωνία
Η μαρτυρική "Οδύσσεια" δύο Ελλήνων σε φυλακή του Παναμά

Η μαρτυρική "Οδύσσεια" δύο Ελλήνων σε φυλακή του Παναμά

  • 04 Νοεμβρίου 2012, 12:13

Ένα σύγχρονο «εξπρές του μεσονυκτίου» ζουν δύο συμπατριώτες μας, στις φυλακές του Παναμά, εδώ και δύο χρόνια. Ο λόγος για τους Σταύρο Ατίκ και Πέτρο Κατσικαδάκο που κρατούνταν στις φυλακές La Joyita στον Παναμά.

Οι ίδιοι περιγράφουν τη ζωή τους εκεί μέσα σαν έναν «ζωντανό εφιάλτη». «Ήμασταν στοιβαγμένοι μέσα στα κελιά σαν τα ζώα, ενώ δεν υπήρχε καμία παροχή στη φυλακή. Μπορεί να περνούσαμε και δύο εβδομάδες χωρίς πόσιμο νερό. Συλλέγαμε σε κουβάδες βρομόνερα από σπασμένες υδρορροές για να πιούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Real News ο Σταύρος.

Ο Σταύρος ήταν ελαιοχρωματιστής και ζούσε στη Γλυφάδα. Το 2009 παντρεύτηκε και αγόρασε ένα σπίτι με δάνειο. Έπειτα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε αναγκάστηκε να σταματήσει τη δουλειά και για να αντεπεξέλθει οικονομικά πήρε χρήματα από τοκογλύφους, τα οποία όμως δεν κατάφερε να αποπληρώσει ποτέ.

«Άρχισαν να με απειλούν, εμένα, τη μάνα μου, την οικογένεια μου κι αποφάσισα να τους συναντήσω». Πήγε λοιπόν στο αεροδρόμιο, όπου τον περίμενε ένας άγνωστος άνδρας. Επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο. Ήταν 14 Ιουλίου 2010 όταν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Τοκούμεν στον Παναμά με 5 κιλά κοκαΐνη στην κατοχή του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του την είχαν στημένη.

Αμέσως μεταφέρθηκε στις φυλακές, ενώ δικάστηκε έπειτα από δύο χρόνια. Η ποινή του ορίστηκε σε 80 μήνες φυλάκισης. Παρόμοια είναι και η ιστορία του Πέτρου, ο οποίος όταν συνελήφθη ήταν επίσης νιόπαντρος, ενώ η γυναίκα του περίμενε το πρώτο τους παιδί. Ο 29χρονος σήμερα Πέτρος συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου 2010 και καταδικάστηκε σε 80 μήνες φυλάκισης, στο σωφρονιστικό ίδρυμα La Joyita, όπου γνώρισε και τον Σταύρο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron