Media
Τα "μασάει" τώρα ο Σόιμπλε για την άμεση εκταμίευση της δόσης

Τα "μασάει" τώρα ο Σόιμπλε για την άμεση εκταμίευση της δόσης

  • 08 Νοεμβρίου 2012, 19:55

Επιβεβαιώνονται, διά στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι πληροφορίες του γερμανικού Τύπου περί καθυστέρησης στην εκταμίευση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Eπίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε σήμερα ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ισχνή παγκόσμια Οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης.

Σήμερα, Πέμπτη, γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης [βλ. σχετικά εδώ].

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Όλι Ρεν

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν τόνισε πως πριν τη λήψη της τελικής απόφασης εκ μέρους του Eurogroup θα πρέπει να προηγηθούν αρκετά ακόμη βήματα. Αυτά αφορούν κυρίως την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από τη διετή επιμήκυνση, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο Όλι Ρεν, στην παρουσίαση των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Κομισιόν για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως το ελληνικό χρέος γίνεται μη βιώσιμο χωρίς περαιτέρω μέτρα».

Ο κ. Ρεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο κύκλοι του Eurogroup εξ αρχής χαρακτήριζαν ιδιαίτερα αισιόδοξες τις εκτιμήσεις αυτές του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

 

Διαβάστε επίσης: Ντράγκι: Η μπάλα είναι στις Κυβερνήσεις, όχι στην ΕΚΤ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron