Οικονομία
Κινδύνους από την καθυστέρηση δόσης "βλέπει" το IIF

Κινδύνους από την καθυστέρηση δόσης "βλέπει" το IIF

  • 12 Νοεμβρίου 2012, 20:17

Όσο περισσότερο καθυστερεί η έγκριση της επόμενης δόσης των ελληνικών δανείων τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα υφίσταται η Οικονομία της χώρας, προειδοποίησε ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF).

«Όσο περισσότερο κρατούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, τόσο περισσότερο στερείται η Οικονομία της απαραίτητης ρευστότητας», είπε ο Χανγκ Τραν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του IIF. Πρόσθεσε μάλιστα πως «η τωρινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για όλους».

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters διευκρίνισε πως «εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ, ο κίνδυνος για πιθανή μετάδοση (της κρίσης) σε άλλες χώρες - μέλη, στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη Οικονομία θα ήταν σημαντικός».

Ο κ. Τραν εμφανίστηκε επικριτικός σε ό,τι αφορά την έμφαση που δίνεται από τους διεθνείς πιστωτές στη μείωση του ελληνικού χρέους έναντι της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων: «Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι χωρίς να καταλήγεις κάπου τόσο περισσότερο βλάπτεις την Οικονομία... Το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στη μείωση του χρέους είναι αυτοκαταστροφικό και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον επίσημο τομέα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές».

«Δεν έχει σημασία αν σε πέντε ή 10 χρόνια το χρέος της Ελλάδα θα είναι χ ή ψ. Χρειάζονται χρηματοδότηση τώρα για να βγάλουν την οικονομία από την περιδίνισή της. Χρειαζόμαστε ένα σοκ ζήτησης για να δώσουμε στον κόσμο λίγη ελπίδα», κατέληξε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron