Περιβάλλον
Παγκόσμια διάκριση για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Παγκόσμια διάκριση για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2012, 09:07

"Κάποια δάση έχουν την δική τους Αύρα" -

Μία παγκόσμια διάκριση, που πρώτη φορά δίνεται σε ένα ελληνικό προϊόν και συγκεκριμένα στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αποδεικνύει, με τον καλύτερο τρόπο, την στρατηγική επένδυση της εταιρίας για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και την προσπάθεια προστασίας της ελληνικής φύσης.

Το πρόγραμμα «Κάποια δάση έχουν την δική τους Αύρα», που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια το ΑΥΡΑ, με την σταθερή επιστημονική συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, αποτελεί, σήμερα, το καλύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα στον κόσμο, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνή θεσμό «Water Innovation Awards 2012» και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Καλύτερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης και ευαισθησίας».

Πολύτιμος συνεργάτης σε αυτή την περιβαλλοντική προσπάθεια είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» που έχει σχεδιάσει, υλοποιεί και επιβλέπει με επιστημονικό προσωπικό την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος.

Η τιμητική αυτή διάκριση κατατάσσει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ στην υψηλότερη θέση, παγκοσμίως, αναδεικνύοντας το ως παράδειγμα προς μίμηση για τα διεθνή προϊόντα εμφιαλωμένου νερού, στον τομέα της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Το πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», από το 2008 έως σήμερα, επενδύει πίσω από την προστασία των ελληνικών δασών με τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε τρεις βασικούς άξονες:

Α) την αναδάσωση - δενδροφύτευση,

Β) τον καθαρισμό περιαστικών δασών,

Γ) και την εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων γύρω από το περιβάλλον

Τα αποτελέσματα στο  πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» είναι εντυπωσιακά καθώς σε 4 χρόνια:

- Έχουν φυτευτεί και μεγαλώσει 29.140 δέντρα σε 7 περιοχές της Ελλάδας

- Έχουν καθαριστεί 7 περιαστικά δάση, συλλέγοντας 17.6 τόνους απορριμμάτων και οργανικής ύλης

- Έχουν εκπαιδευτεί 65.800 μαθητές, μέσω του ενημερωτικού προγράμματος «Δάσος, πηγή νερού και ζωής»

Για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, η παγκόσμια, αυτή, διάκριση επιβεβαιώνει ότι με πίστη στις αξίες, θέληση, επιμονή και συνέπεια, ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν μπορεί να διακριθεί για την Κοινωνική και Περιβαλλοντική του Υπευθυνότητα, σε εποχές που αποτελούν πρόκληση για το μέλλον.

Τα αποτελέσματα αυτής  της προσπάθειας του ΑΥΡΑ είναι σημαντικά τόσο για τη θετική συμβολή στην προστασία των ελληνικών δασών, όσο και για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, το οποίο συνεχώς αναγνωρίζει, στηρίζει και επιβραβεύει τις πρωτοβουλίες του ΑΥΡΑ που στοχεύουν στην προστασία του πιο πολύτιμου και εύθραυστου αγαθού, του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά  με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα  του ΑΥΡΑ, επισκεφθείτε  το ανανεωμένο διαδραστικό website www.avragreen.gr  

Λίγα  λόγια για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα  «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Υπευθυνότητας και της περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθεί, υλοποιεί από το 2008 με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα».

Το πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», αφορά στην αναδάσωση, διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευση προστασίας δασικών περιοχών της Ελλάδας, ώστε να παραδοθούν υγιή και βιώσιμα δέντρα που θα ενισχύσουν τα τοπικά οικοσυστήματα των περιοχών. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος ΑΥΡΑ είναι να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος σε σημεία που επλήγησαν μετά από πυρκαγιές, να ενισχυθεί η προστασία της βιοποικιλότητας των επιλεγμένων περιοχών και να προστατευθεί η «παραγωγή» πόσιμου νερού, καθώς το δάσος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία, την ποσότητα, την ποιότητα και τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου.

Με βασικό άξονα  τις δενδροφυτεύσεις και με το συνδυασμό άλλων σημαντικών  πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν  τη δική τους Αύρα» έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην προστασία και αναζωογόνηση των ελληνικών δασών.

Το πρόγραμμα  των δενδροφυτεύσεων έχει φέρει  σαν αποτέλεσμα τη φύτευση 29.140 δένδρων, σε δασικές περιοχές της Ελλάδας (Πάνειο Όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττός Αττικής, Πάρνηθα και στα δάση Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα, Σέιχ Σου και Τριαδίου στην Θεσσαλονίκη), αλλά και την υιοθέτηση αυτών, με στόχο στο τέλος του προγράμματος να παραδοθούν υγιή και βιώσιμα δέντρα που θα ενισχύσουν τα τοπικά οικοσυστήματα των περιοχών.

Παράλληλα, υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δάσος Πηγή νερού και ζωής», που απευθύνθηκε σε 65.800 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που ζουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό.

Το καλοκαίρι  του 2010 διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενήλικα ενημερωτικά σεμινάρια για την προστασία των δασών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στις αναδασώσεις και τις φυτεύσεις, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και στην προστασία ανθρώπου και δάσους από αυτές.

Η περιβαλλοντική δράση του προγράμματος για το 2011 αφορούσε στο πρόγραμμα δασικών καθαρισμών  «Καθαρά Δάση». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί αστικών και περιαστικών δασών, σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο, Κομοτηνή και Αράχωβα), σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και με την ενεργό συμμετοχή εθελοντών πολιτών που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στην περιοχή τους.

Το 2012, το ΑΥΡΑ συνέχισε να επενδύει στην 4ετη του δέσμευση, με βασικό εργαλείο το facebook, προσκαλώντας τους καταναλωτές να συμμετάσχουν ενεργά επιλέγοντας 3 από τις 10 προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι τρεις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2012 είναι 1. Δενδροφύτευση στην Πάρνηθα (υλοποίηση τον Νοέμβριο) 2. Πρόγραμμα προστασίας βίδρας στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα στη Φλώρινα (υλοποίηση τον Ιούλιο – Σεπτέμβριο) και 3. Δημιουργία βοτανικού κήπου στο Καρπενήσι (υλοποίηση / εγκαίνια τον Νοέμβριο)

Λίγα  Λόγια για το Φυσικό μεταλλικό  Νερό ΑΥΡΑ

Προϊόν της Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος, το Φυσικό Μεταλλικό  Νερό ΑΥΡΑ παρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά το 1989. Εμφιαλώνεται στην περιοχή του Αιγίου Αχαΐας, κάτω από συνθήκες αυστηρών ελέγχων, χωρίς να υφίσταται επιπλέον επεξεργασία. Η άριστη ποιότητά του διασφαλίζεται μέσω της πλήρους καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας και της πιστοποίησης των εγκαταστάσεων από τον ανεξάρτητο φορέα Lloyd’s. Το 2001, προστέθηκε το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ διατίθεται σε γυάλινη φιάλη του 1lt, PET των 500ml, 1lt και 1,5lt, καθώς και σε πολυσυσκευασίες (6x1,5lt και 6x500ml), ενώ το Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ στις γυάλινες συσκευασίες του 1lt, των 330ml και σε πολυσυσκευασία (6x330ml). Το 2005 λανσαρίστηκε το ΑΥΡΑ Bloom, το Πρώτο Φυσικό Μεταλλικό Νερό που απευθύνεται σε παιδιά και διατίθεται σε πέντε διάφανες χρωματιστές συσκευασίες των 330 ml και πολυσυσκευασία (6x330ml), με έξυπνους κι αστείους ήρωες να πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές «ιστορίες» σε κάθε ετικέτα. Το 2006, λανσαρίστηκε το ΑΥΡΑ ActiveCap, ένα νερό «εν δράσει», σε εργονομικό μπουκάλι των 750ml που εφαρμόζει τέλεια στο χέρι και εύχρηστο καπάκι για εύκολη μεταφορά και ελεγχόμενη κατανάλωση.

Λίγα Λόγια  για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο. Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Ορεινών Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων, με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά. Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία και ασκεί πολιτική πίεση για την προστασία της φύσης αναπτύσσοντας δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, 546 24, Τ. 2310 555920, F. 2310 553932, Ε. [email protected], W. www.arcturos.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron