Οικονομία
Βγενόπουλος: Ο όμιλος θα διατηρήσει την έδρα του στην Ελλάδα

Βγενόπουλος: Ο όμιλος θα διατηρήσει την έδρα του στην Ελλάδα

  • 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:37

Για να δούμε φως στο τούνελ θα πρέπει να σκάψουμε εμείς οι ίδιοι, δήλωσε ο επικεφαλής της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος  ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τις κοινωνικές δράσεις του ομίλου.

«Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πάρει μπρος η οικονομία και δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε να βρούμε υπαίτιους για την κρίση ή τι έπρεπε να γίνει για να αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση» επεσήμανε ο κ.Βγενόπουλος.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αλλαγή έδρας της MIG.

«Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή έδρας έχει σημαντικά οφέλη για τους μετόχους, ένας όμιλος που πηγαίνει χέρι - χέρι με την ελληνική οικονομία, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα ούτε καν να σκεφτεί τη μεταφορά έδρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, η  Marfin Investment Group έχει δαπανήσει τα τελευταία 4 χρόνια 2 δισ. ευρώ σε μισθούς, 638,7 εκατ. ευρώ σε φόρους και 275,3 εκατ. ευρώ σε εισφορές.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της MIG έχουν δαπανήσει 157,5 εκατ. ευρώ για το κομμάτι που τους αναλογεί.

Παράλληλα, τα τελευταία 3 χρόνια ο όμιλος έχει δαπανήσει 903,2 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, ενώ μέσα στο 2012 και έως τον Σεπτέμβριο οι επενδύσεις ανέρχονται σε 101,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του ομίλου, η MIG δωρίζει 9.000 μαστιχόδεντρα στους καλλιεργητές της Χίου.

Μέσω του Θεραπευτηρίου Υγεία προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, ενώ στον τομέα της Γεωργίας η ΔΕΛΤΑ προωθεί την επιστημονική έρευνα για τη διατροφή των ζώων με τροφές, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Οικονομία




cron