Editorial
Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης

Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης

  • 21 Δεκεμβρίου 2012, 08:07

Εκτός από την γοητεία των αριθμών, υπάρχει και η αμηχανία της απανταχού παρούσας βλακείας, Βλαδίμηρε!

Χώρια που ενίοτε γεννά κι έναν σκασμό κινδύνους, καθώς, ακατανίκητη ως είναι, καταδυναστεύει και χειραγωγεί ανθρώπους, σκέψεις, λόγους και δράσεις.

Να σωθεί η ΔΕΗ, να ψοφήσουμε εμείς το πόπολο στο βρωμόκρυο. Φαντάσου να ήμασταν κάνα δυο παράλληλους βορειότερα...

Τις προάλλες που πήγα Βουλή, τα τζάμια "έτρεχαν" δακρυσμένα το χνώτο των 300. Κι ο παππούς με το φανελάκι!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε άπαξ διά παντός, είναι άλλο να υπολογίζεις τα ποσοστά κι άλλο τους απόλυτους αριθμούς. Αυτό πια το γνωρίζουν και οι μετεξεταστέοι.

Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ για να νιώσεις την διαφορά τού να σου κόβουν το 30% από τον μισθό ή την σύνταξη, από την απώλεια του αντίστοιχου ποσοστού στα περιουσιακά ενός μεγιστάνα.

Θα μου πεις πάλι πως λαϊκίζω, Βλαδίμηρε, μα να το ξέρεις πως στο κατοστάρικο αν σου λείψουν 30 ευρώπουλα παραλύεις, ενώ στον στόλο των 20 πλοίων (ας πούμε) δεν χαμπαριάζεις Χριστό αν σου λείψουν τα έξι...

Καραβοκύρης και βασιλιάς θα είσαι και πάλι!

Γκε γκε μίστερ Πάγκαλος;

Τώρα, αν δεν βρίσκεις αγοραστή για τα σπιτάκια σου, τι να σου κάμω κι εγώ ο έρμος, ευλογία δεν βάφτιζες το μνημόνιο; Λούσου λοιπόν την ευλογία των τροϊκανών και πνίξε την ζοχάδα σου στην σαμπάνια!

Άλλωστε ο Αρθούρος ήρθε για να μείνει και να σχεδιάζει τις μελλοντικές προόδους της ΔΕΗ. Κι αν δεν βρει στην τελική καταναλωτές, η Ιστορία δεν συγκινείται.

Να 'ναι καλά αυτός και οι Ιππότες του που στρογγυλοκάθισαν στην Τράπεζα με τα κοψίδια!

Αυτή η Τράπεζα, μάτια μου, δεν χρειάζεται έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση. Τα γκαρσόνια με τις πιατέλες κάμουν παρέλαση, και η όρεξή τους δεν πτοείται απ' τις κραυγές μας...

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron