Πολιτική
Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ

  • 28 Δεκεμβρίου 2012, 07:08

Έκτακτη σύσκεψη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα Νίκο Παντελή.

Δεν αποκλείεται στη σύσκεψη να συμμετάσχουν και οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με τη νέα πρότυπη, που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν την Πέμπτη σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους κ. Παντελή.

Στη συνέχεια, το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η νέα λίστα έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με αυτήν που είχαν στα χέρια τους ήδη οι ελληνικές αρχές.

Από Δευτέρα οι οικονομικοί εισαγγελείς, που ολοκληρώνουν την έρευνα και την αντιπαραβολή μεταξύ των δύο λιστών, θα ανακεφαλαιώσουν τα στοιχεία που έχουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα συνεχίζεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron