Οικονομία
Στο Χρηματιστήριο το Empire State Building

Στο Χρηματιστήριο το Empire State Building

  • 28 Δεκεμβρίου 2012, 07:56

Στο χρηματιστήριο αναμένεται να μπει το Empire State Building, κτήριο που κατείχε τον τίτλο του ψηλότερου ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Τον τίτλο του «έκλεψε» ο πύργος της Ελευθερίας, ο οποίος έχει κτιστεί στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου όπου δέσποζαν τα τότε υψηλότερα κτίρια, Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ.

Ο νεοϋορκέζος ουρανοξύστης, πήρε το πράσινο φως για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο, από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία και επικύρωσε το σχετικό φάκελο.

Σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο με ημερομηνία της Τρίτης, η SEC χαρακτηρίζει «ενεργό» το φάκελο καταχώρισης που κατατέθηκε το Φεβρουάριο από την Empire State Realty Trust, την εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου.

Με την κίνηση αυτή, η οικογένεια Μόλκιν, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ακινήτων, ελπίζει να αντλήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο φάκελο που κατατέθηκε το Φεβρουάριο, η Empire State Realty Trust, εταιρία καταχωρισμένη στην Πολιτεία του Μέριλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), αναφέρει πως διαθέτει «12 ιδιοκτησίες γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 770.000 τετραγωνικών μέτρων χώρων γραφείου, μισθωμένων σε ποσοστό 79,9%».

Λίγα λόγια για το κτήριο

Σύμβολο της Νέας Υόρκης εξίσου διάσημο με το άγαλμα της Ελευθερίας, το Σέντραλ Πάρκ ή τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Empire State Building υπήρξε επανειλημμένα το υψηλότερο κτίριο της πόλης της Νέας Υόρκης.

Μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων του Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ, το Σεπτέμβριο του 2001, ξαναπήρε τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, αλλά εδώ και λίγο καιρό τον έχει χάσει από το νέο «πύργο της Ελευθερίας», ο οποίος ανεγέρθηκε στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Empire State Building κατασκευάστηκε το 1931.

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και φωτίζεται κάθε βράδυ με διαφορετικό τρόπο για να τιμηθούν γιορτές, νίκες ή επέτειοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron