Οικονομία
ΕΣΕΕ: Στο ΥΠΑΝ η ευθύνη για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων

ΕΣΕΕ: Στο ΥΠΑΝ η ευθύνη για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων

  • 28 Δεκεμβρίου 2012, 16:16

Συνεπακόλουθο των «πρόχειρων και αποσπασματικών ενεργειών του υπουργείου Ανάπτυξης» αναφορικά με το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων χαρακτηρίζει η ΕΣΕΕ την αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων την προσεχή Κυριακή.

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το άκαιρο μίας προσωρινής ρύθμισης, χωρίς συνεννόηση και προηγούμενη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είχε προειδοποιήσει για τα διαλυτικά φαινόμενα που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες αυτές», επισημαίνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Τονίζει επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, αν και όπως επισημαίνει, «είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε».

Όπως διευκρινίζει η Συνομοσπονδία, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, έπειτα από τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων. «Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο ισχυρών οικονομικών πιέσεων σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στις ΜΜε να υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων», σημειώνει, απευθύνοντας έκκληση στους υπαλλήλους που θα απεργήσουν «να συμβάλουν ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron