Ρεπορτάζ
Εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

  • 09 Ιανουαρίου 2013, 19:45

Αλλάζει άρδην το σκηνικό σχετικά με την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον Άρειο Πάγο, η ημερομηνία αντιγραφής του περίφημου usb προσδιορίζεται στις 8 Ιουλίου τού 2011. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τότε είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και είχε αναλάβει το Περιβάλλοντος, στις 17 Ιουνίου, με τον ανασχηματισμό που είχε γίνει.

Κατά την ημερομηνία που αναφέρει το έγγραφο, το υλικό βρισκόταν στα χέρια του τότε επικεφαλής τού ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου, το στικάκι παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή ότι δεν χρειάζεται να παραδώσουν το USB στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ι. Σφακιανάκη, αφού εκείνοι έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγινε η αντιγραφή τού υλικού.

Ερωτήματα προκύπτουν, βέβαια, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για το εάν το συγκεκριμένο αντίγραφο που παραδόθηκε στον κ. Βενιζέλο είναι το μοναδικό ή εάν έχει προϋπάρξει μετεγγραφή τού αρχικού υλικού που ήρθε από την Γαλλία υπό μορφή cd.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron