Αθλητικά
Παρουσιάστηκε η δάδα των Χειμερινών του Σότσι

Παρουσιάστηκε η δάδα των Χειμερινών του Σότσι

  • 14 Ιανουαρίου 2013, 18:10

Η Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, που θα διεξαχθούν στο Σότσι, παρουσίασαν τη δάδα της διοργάνωσης, σε ειδική εκδήλωση στη Μόσχα.

Η δάδα φέρει κόκκινο και ασημί χρώμα. Το κόκκινο συμβολίζει το παραδοσιακό χρώμα του ρωσικού αθλητισμού και το ασημί τη δυναμική και το πνεύμα του Παραολυμπιακού κινήματος, ενώ αποτελεί το πιο δημοφιλές χρώμα στην ιστορία της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

«Η Ολυμπιακή δάδα είναι ένα από τα βασικά σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων,» υπογράμμισε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Σότσι 2014», Ντμίτρι Τσερισένκο. «Στην περίπτωσή μας, συμβολίζει την ομορφιά και την ποικιλομορφία της Ρωσίας,» πρόσθεσε.

Η λαμπαδηδρομία, που θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου από την Αρχαία Ολυμπία, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών.

Φλόγα θα ανεβεί στον Καύκασο και στο ψηλότερο ευρωπαϊκό όρος Ελμπρούς, θα επισκεφθεί τη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ θα διέλθει και από το Βόρειο Πόλο, σε μια διαδρομή 65.000 χιλιομέτρων.

Η δάδα ζυγίζει περίπου 1.8 κιλά και θα μεταφερθεί από 14.000 λαμπαδηδρόμους, σε 2.900 πόλεις και χωριά σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron