Πολιτική
Σήμερα η απόφαση για τις κάλπες της προανακριτικής

Σήμερα η απόφαση για τις κάλπες της προανακριτικής

  • 15 Ιανουαρίου 2013, 12:25

Τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στη ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ καλείται να αποφασίσει η σημερινή διάσκεψη των προέδρων τής Βουλής.

Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν είναι «τέσσερις κάλπες, όσες και οι υποψήφιοι για παραπομπή, ή τρεις κάλπες, όσες είναι οι προτάσεις των κομμάτων;».

Με στόχο να υπάρξει καλύτερη επιτήρηση των βουλευτών κατά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος έχει εισηγηθεί να στηθούν τρεις κάλπες. Κατά τον κ. Μπαλτάκο, η επιλογή αυτή είναι νομικά επιτρεπτή και τη συγκεκριμένη θέση υιοθετεί -κατά πληροφορίες- και η ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική με τις αντίστοιχες ψηφοφορίες του παρελθόντος και να στηθούν τέσσερις κάλπες, αφού οι κατηγορίες είναι προσωπικές.

Στενοί συνεργάτες του δηλώσαν ότι «επί της ουσίας, η Βουλή αναλαμβάνει εισαγγελικό έργο και αυτόν τον χαρακτήρα έχουν και οι προτάσεις των κομμάτων. Δεν είναι πολιτικά κείμενα».

Η συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ θα διεξαχθεί στη Βουλή στις 10:00 την Πέμπτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron