Πολιτική
Κασιδιάρης: Δεν νοείται να εξαιρεθεί κανένας από τους τέσσερις

Κασιδιάρης: Δεν νοείται να εξαιρεθεί κανένας από τους τέσσερις

  • 17 Ιανουαρίου 2013, 14:06

«Οι τότε κυβερνήσεις μπορούσαν και όφειλαν να είχαν αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν νοείται να εξαιρεθεί κάποιο από τα τέσσερα πρόσωπα από τη διερεύνηση της υπόθεσης», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Όπως είπε, «Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος είναι δυνάμει κατηγορούμενοι για τη λίστα Λαγκάρντ και πρόσωπα- κλειδιά στη μετατροπή της Ελλάδος σε προτεκτοράτο».

Ειδικά για τον ρόλο των δύο πρώην πρωθυπουργών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι, για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Παπαδήμο, εφόσον η διαχείριση έγινε σε ανώτατο επίπεδο (ΣΔΟΕ, ΕΥΠ, γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών κλπ), δεν νοείται ότι δεν είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς για την έλευση και τη διαχείριση της λίστας.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν θλιβερή η εικόνα και συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Για τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι και μόνο το γεγονός ότι δεν θέλει η συμπολίτευση να ερωτηθεί για οτιδήποτε, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι υποκρύπτει και τον χαρακτήρισε «εμπνευστή της κωλοτούμπας» για την ψηφοφορία.

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε επίσης προμελετημένη τη σημερινή οργή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. «Ομίλησε με «έπαρση, με οργή, ως αθώος που τον πνίγει το δίκιο του». «Έχει τεράστιο τάλαντο στην υποκριτική», πρόσθεσε.

Ευθύνες επέρριψε, όμως, και κατά του επικεφαλής τού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, διότι, όπως υποστήριξε, δεν υπέγραψε πρόταση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, «για να δείξει καλή διαγωγή στην διεθνή τοκογλυφία».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron