Editorial

Εκ περιτροπής... απεργός

  • 22 Ιανουαρίου 2013, 10:18

Δουλεύουν κάτω από την γη και διεκδικούν τα δίκια τους, Βλαδίμηρε, και γι' αυτό κάμε υπομονή και μην βλαστημάς που ταλαιπωρείσαι χωρίς Μετρό.

Άλλοι έχασαν το... μέτρο, τώρα τι σ' έπιασε και τα βάζεις με τους εργαζομένους της ράγας, μπορείς να μου πεις;

Σε αυτήν την ίδια ράγα τσουλάς κι εσύ, έρμε, κατάλαβέ το!

Μέχρι να εκτροχιαστεί η Σοφία και πάψει να σηκώνει την παντιέρα της επανάστασης. Άκου επαναστάτρια και οιονεί "βομβίστρια" η Βούλτεψη! Άστο το άρθρο 120 του Συντάγματος και βάλε λίγο απ' τ' όνομά σου στο κεφάλι Σοφία μου, σταμάτα να παίζεις τόσο αδέξια τον ρόλο του θηλυκού Τσε Γκεβάρα και χώνεψε επιτέλους πως το Κολωνάκι δεν έχει τίποτα το κοινό με τις ζούγκλες της Νικαράγουα!

Πάρε παράδειγμα τον Γιακουμάτο, τον Σίμο τον Κεδίκογλου -μα πού πάνε και τους βρίσκουν, Παναγία μου! Κι ο Λοβέρδος πρίμο σιγόντο να θέλει σώνει και καλά να κάμει κόμμα. Ας του πει κάποιος ότι ζει την εποχή της τελείας του! Τέτοια που έκαμε, τέτοια στίξη τού αρμόζει!

Αλλιώς οι "εμπλουτισμένες" χύτρες θα πηγαινοέρχονται στα Μall και στα Hall και στα που δεν συμμαζεύεται... Άσε που, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, χύτρες ταχύτητας όντως βρίσκεις σε κάθε ελληνικό σπίτι. Όχι μόνο μπουκάλια και καδρόνια. Το πρόβλημα είναι που παραμένουν άδειες και το στομάχι έχει καταντήσει τούμπανο!

Κι όσο για τα παλικάρια των απεργών του Μετρό, έχω να πω τούτο: Ή απεργείς, μάγκα μου, ή κάτσε σπίτι σου και πλέξε την κάλτσα του στρατιώτη! Και το λέω αυτό γιατί έφτασε στ' αυτιά μου, Βαδίμηρε, ότι την ώρα που οι αγωνιστές κήρυξαν το απεργομάνι, ουκ ολίγοι εκ των εργαζομένων "τυφλοπόντικων" δήλωσαν σωρηδόν ασθένεια για να μην χάσουν το τρομοκάματο!

Για πε μου, Βλαδιμηράκο, συ στην μεγάλη επανάσταση ασθένεια είχες δηλώσει;

Kαι το πιο σημαντικό: Τελικά έγιανες ή σου 'μεινε κάνα κουσούρι;

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron