Οικονομία

Στο Κατάρ σήμερα ο πρωθυπουργός

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 07:14

Στο Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης αλλά και από μια πολυμελή αποστολή επιχειρηματιών. Στόχος των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για την υλοποίηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του στην Ντόχα ότι το κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει και ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας. Θα δεσμευθεί, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να επιλύει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό ζήτημα προκύψει στην πορεία υλοποίησης της όποιας επένδυσης αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του Θρόνου τού Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι αλλά και τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, και θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Οικονομία




cron