Πολιτική

Ακύρωση της ρύθμισης για τους ιμάμηδες ζητά ο Ερντογάν

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 19:24

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Ντόχα, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά την συνάντηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας να ακυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει ενοχληθεί έντονα από τη ρύθμιση για τους ιμάμηδες και ζητεί να υπάρξει αμοιβαιότητα για τις κινήσεις που αφορούν τη Θεολογική σχολή της Χάλκης. Ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.

Παρών στην συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί έλληνες υπουργοί.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Εγώ με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Πολιτική
cron