Οικονομία
Κάλεσμα Σαμαρά για επενδύσεις

Κάλεσμα Σαμαρά για επενδύσεις

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 12:35

Τη σημασία της σύστασης του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται από χθες στη Ντόχα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Είναι σημαντική ημέρα (η σημερινή), καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο με ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός με αφορμή την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. «Μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς έπλεξε το εγκώμιο των ελλήνων επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν στο Κατάρ, λέγοντας πως «είναι οι καλύτεροι» και σημπλήρωσε πως «οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα».

Όσον αφορά τον βασικότερο σκόπελο που συναντούν οι υποψήφιοι επενδυτές, παρατήρησε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός της γραφειοκρατίας και κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης».

Χρυσή Αυγή: Επικοινωνιακά παιχνίδια

«Το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η μνημονιακή κυβέρνηση την ελληνική οικονομία δεν λύνεται με επικοινωνιακά παιχνίδια στο Κατάρ και την πρόσκληση τυχοδιωκτών, αλλά με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου», παρατηρεί η Χρυσή Αυγή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Οικονομία




cron