Κοινωνία

Κατάληψη στο Γραφείο του Βρούτση

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 12:44

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, έξω από το Yπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, λίγο μετά από κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 40 στελέχη του ΠΑΜΕ στον 8ο όροφο του κτηρίου όπου βρίσκεται το Γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Δυνάμεις των ματ συνεπλάκησαν με μέλη του ΠΑΜΕ, κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών και τελικά προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ περίπου 30 από τους καταληψίες.

Η κατάληψη έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή αναφορά του υπουργού Γιάννη Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Οι καταληψίες φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε. Κατά την αποχώρησή τους δημιουργήθηκε η ένταση, καθώς έξω από κτήριο είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη του ΠΑΜΕ για συμπαράσταση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε καταληψίες σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ. Οι συγκεντρωμένοι δημιουργησαν κλοιό στο μπροστά μέρος του οχήματος για να εμποδίσουν τις προσαγωγές, ωστόσο μετά από επέμβαση των ματ το λεωφορείο αποχώρησε.

Κατά τα επεισόδια, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κτήριο προξένησαν περιορισμένες φθορές.

Πορεία προς τη ΓΑΔΑ


Εξάλλου, πορεία προς τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, συνοδευόμενα από διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.

Έξω από το κτήριο της οδού Σταδίου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πριν από λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Κοινωνία




cron