Οικονομία
Στον "τοίχο" το Βερολίνο για το ζήτημα της Κύπρου

Στον "τοίχο" το Βερολίνο για το ζήτημα της Κύπρου

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 13:54

Η Ευρωζώνη δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση, όσον αφορά το αίτημα βοήθειας που έχει καταθέσει η Κύπρος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η θέση του Βερολίνου στο θέμα δεν έχει αλλάξει από το Eurogroup τις περασμένης εβδομάδας.

«Δεν υπάρχει νέα θέση για την Κύπρο. Η Γερμανία, όπως και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για τη βοήθεια στην Κύπρο, ούτε προς τη θετική ούτε προς την αρνητική πλευρά», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για την πιθανότητα παράτασης του ρωσικού δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που έχει χορηγηθεί στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Yπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάουζ ανέφερε πως είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε συνεισφορά χώρας εκτός ευρωζώνης στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Süddeutsche Zeitung ανέφερε σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, ότι η γερμανική κυβέρνηση προφανώς εγκαταλείπει την αρνητική της στάση στο ζήτημα της διάσωσης της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις, ωστόσο η πίεση των Ευρωπαίων εταίρων, της Κομισιόν και της ΕΚΤ,  είναι τόσο ισχυρή που η γερμανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συναινέσει σε ένα πακέτο στήριξης της Κύπρου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Οικονομία




cron