Πολιτική

Μεθοδευμένες επιθέσεις στο ΕΣΥ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 16:29

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και σημειώνει ότι «οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ότι ακολουθώντας πιστά τα βήματα του προκατόχου του «αντιμετωπίζει τα νοσοκομεία σαν "περιττό δημοσιονομικό βάρος" και τα οδηγεί σε κατάρρευση, με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και τη διαρκή υποστελέχωσή τους».

«Ο σχεδιασμός για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων, μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων, με την κατάργηση κρεβατιών, κλινικών και οργανικών θέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στερώντας απόλυτα αναγκαίες υπηρεσίας υγείας για τους συμπολίτες μας και βάζοντας τους υγειονομικούς σε εργασιακές περιπέτειες», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Πολιτική
cron