Κοινωνία

Συγκέντρωση εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 18:00

Στην πλατεία Κοτζιά θα συναντηθούν, αύριο Πέμπτη, στις 12:00, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες αποφάσεις, δε θα μας οδηγήσουν στο περιθώριο και στην αποδοχή τετελεσμένων, που παραβιάζουν κάθε έννοια Δικαίου», υποστηρίζουν τα σωματεία των εργαζομένων ενώ παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους ναυτεργάτες καθώς και σε όσους βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στο πλαίσιο της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αύριο και μεθαύριο. Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Επίσης, εξαιτίας της απεργίας στα τρένα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Κοινωνία




cron