Αρχική | Τράπεζες | Ελλάδα | Aspis Bank | Αspis Βank: Συγχώνευση με FΒΒank θέλει o όμιλος Ρέστη

Αspis Βank: Συγχώνευση με FΒΒank θέλει o όμιλος Ρέστη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αspis Βank: Συγχώνευση με FΒΒank θέλει  o όμιλος Ρέστη

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η απόκτηση του ελέγχου της Αspis Βank Πο τον όμιλο Ρέστη μετά την κατ΄ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μητρική της τράπεζας Commercial Value, η οποία θα εκχωρήσει δικαιώματα στον εφοπλιστή για να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Ρέστη θα καταβάλει σε πρώτη φάση 65 εκατ. ευρώ και θα λάβει 65 εκατ. νέες μετοχές.

Οι δύο πλευρές (Commercial Value και όμιλος Ρέστη) συμφώνησαν ακόμη για 20ετή συνεργασία στον τομέα του Βankassurance και συγκεκριμένα την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από το δίκτυο καταστημάτων της Αspis Βank. Επισημαίνεται ότι εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη ελέγχει ήδη το 51% της τράπεζας First Βusinnes Βank, η οποία σχεδιάζεται να συγχωνευτεί εν ευθέτω χρόνω με την Ασπίδα. Και οι δύο τράπεζες μαζί θα διαθέτουν αρχικά ένα δίκτυο από 120 καταστήματα, ενώ σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη η νέα Αspis Βank θα έχει τη δυνατότητα, σε συνδυασμό και με τη ρευστότητα που διαθέτει ο βασικός της μέτοχος, να συμμετάσχει στις επιχειρηματικές ανακατατάξεις που δρομολογούνται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η τελική συμφωνία και οι λεπτομερείς όροι της εξαγοράς της Αspis Βank αναμένεται να διατυπωθούν εντός των επόμενων επτά ημερών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι όροι της τελικής συμφωνίας απαιτούν την έγκριση των αρμοδίων αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της Τραπέζης της Ελλάδος.

 






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο