Αρχική | Οικονομία | Οι Financial Times βαθμολογούν τον Γ. Παπακωσταντίνου

Οι Financial Times βαθμολογούν τον Γ. Παπακωσταντίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι  Financial Times βαθμολογούν τον Γ. Παπακωσταντίνου

Ο  υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου αν και αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες με τους κοινοτικούς εταίρους στη προσπάθεια του να αποδείξει την αξιοπιστία του, οι Financial Times του αναγνωρίζουν ότι έχει κάνει σοβαρή προσπάθεια στο δρόμο της αξιοπιστίας, για την οικονομία.

Στην αξιολόγηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης που κάνουν κάθε χρόνο οι Financial Times, ο κ. Παπακωνσταντίνου βρέθηκε προτελευταίος, στην 18η θέση, ανάμεσα σε 19 "διαγωνιζόμενους".

Ο Έλληνας υπουργός τα πήγε πολύ άσχημα στα πολιτικά κριτήρια (ήρθε τελευταίος, στην 19η θέση) και στο κριτήριο της αξιοπιστίας (εδώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην τελευταία, αλλά στη 17η θέση). Ωστόσο, στα οικονομικά κριτήρια κατατάχθηκε στην 9η θέση.

Ανάμεσα στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, οι Financial Times αναφέρουν την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ, που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, αντιμετωπίζεται εδώ και καιρό με υποψία από τη Eurostat.

Επίσης, μνεία γίνεται στο άνοιγμα του ασφαλιστικού και στις φορολογικές αλλαγές, που όπως αναφέρεται, θα στοχεύουν στα υψηλά εισοδήματα και στις offshore - ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα νησιά του Αιγαίου.

Αφήνοντας έξω από την αξιολόγιση τις πιο μικρές χώρες της ΕΕ, οι Financial Times έδωσαν τον τίτλο της καλύτερης υπουργού Οικονομικών στη Γαλλίδα Christine Lagarde. Οι επιδόσεις της στη διεθνή σκηνή, σε ό,τι αφορά την εποπτεία και το μέλλον του τραπεζικού κλάδου, προκάλεσαν θαυμασμό, όπως και το γεγονός ότι η γαλλική οικονομία έχει αποδειχθεί μία από τις πιο ανθεκτικές στην κρίση






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο