Αρχική | Τουρισμός | Μείωση 7,8% στις τουριστικές αφίξεις στο 10μηνο

Μείωση 7,8% στις τουριστικές αφίξεις στο 10μηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μείωση 7,8% στις τουριστικές αφίξεις στο 10μηνο

Οι τουριστικές αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια τους πρώτους 10 μήνες του 2009 σε ετήσια βάση σημείωσαν Μείωση 7,8% και αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω για το σύνολο του έτους, ανακοίνωσε την Τρίτη το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).
Σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων μειώθηκε 6,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Από τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης καταγράφηκαν στην Αθήνα καθώς και στα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Το ΙΤΕΠ είπε ότι η πτωτική πορεία των αφίξεων αντανακλά τις αδύναμες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ προειδοποίησε ότι το 2010 θα είναι δύσκολο εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον τουρισμό.
"Το μεγάλο ερώτημα που εγείρεται είναι ποια θα είναι η πορεία του τουρισμού το 2010", είπε το ΙΤΕΠ σε ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι τουριστικές εισπράξεις μειώθηκαν 11,7% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, με τα ξενοδοχεία να επηρεάζονται περισσότερο.

Δυσοίωνη ήταν η εικόνα της θερινής περιόδου και στην Ευρώπη, με λιγότερες αφίξεις και εισπράξεις, καθώς οι επισκέπτες ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, οδηγώντας σε κρίση χώρες όπως την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο