Αρχική | Πολιτική | ΝΔ: Μπροστά με 5,6% ο Σαμαράς, παρά τη συμμαχία Ντόρας - Άρη

ΝΔ: Μπροστά με 5,6% ο Σαμαράς, παρά τη συμμαχία Ντόρας - Άρη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΝΔ: Μπροστά με 5,6% ο Σαμαράς, παρά τη συμμαχία Ντόρας - Άρη

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε μετά τη δήλωση υποστήριξης του Άρη Σπηλιωτόπουλου υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη και δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsit.gr, ο Μεσσήνιος πολιτικός προηγείται με 5,6% της αντηπάλου του, στο ερώτημα «ποιός θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, το 43,9% επιθυμεί να δει στην προεδρία τον Αντώνη Σαμαρά, το 38,3% τη Ντόρα Μπακογιάννη και το 13,6% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η ψαλίδα ανοίγει σε 6,1%, στον δεύτερο εκλογικό γύρο, με τον Αντ. Σαμαρά να συγκεντρώνει το 48,6% και τη Ντόρα Μπακογιάννη το 42,5%. Αναποφάσιστο ή απρόθυμο να απαντήσει δηλώνει το 8,9%. Συντριπτική είναι η υπεροχή Σαμαρά στην παράσταση νίκης, με 44,7% αντί 29,2% της αντιπάλου του. Υψηλό είναι το ποσοστό όσων δεν τολμούν πρόβλεψη, καθώς ανέρχεται σε 26,1%. 

Όσον αφορά στις κινήσεις Αβραμόπουλου και Σπηλιωτόπουλου, το 29,5% εκτιμά ότι η σύμπραξη του τέως υπουργού Υγείας με τον Αντώνη Σαμαρά θα επηρεάσει περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα από εκείνη του τέως υπουργού Παιδείας με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το αντίθετο πιστεύει το 14%. Ισοδύναμα βλέπει τα δύο στρατόπεδα το 18,8%, ενώ το 11,8% πιστεύει ότι το εκλογικό σώμα δεν θα επηρεαστεί από τις κινήσεις των δύο στελεχών.
Η έρευνα έγινε από το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου έως και το απόγευμα της 17ης, σε δείγμα 1.000 ατόμων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο