Αρχική | Αθλητικά | Η Ελλάδα στο Μουντιάλ! Νίκησε 1-0 την Ουκρανία

Η Ελλάδα στο Μουντιάλ! Νίκησε 1-0 την Ουκρανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα στο Μουντιάλ! Νίκησε 1-0 την Ουκρανία

Μετά το έπος της Πορτογαλίας το 2004, όπου κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την συμμετοχή της στο Euro 2008, η Εθνική μας ομάδα έγραψε σήμερα για ακόμη μία φορά ιστορία.
Η «αρμάδα» του χερ Ότο, χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31’ επικράτησε με 1-0 της Ουκρανίας στο δεύτερο αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στο Ντόνετσκ και έτσι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010.
Έτσι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκαναν το καλύτερο δώρο στον Γερμανό εκλέκτορα, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στον πάγκο της ομάδας μας.

Με το κλασικό της πλάνο κατέβηκε και στο Ντόνετσκ η Εθνική μας και με εμφάνιση βγαλμένη από το 2004 πήρε παλικαρίσια πρόκριση στο Μουντιάλ. Ιστορικές στιγμές για την ομάδα του Ρεχάγκελ που κόντρα στις προβλέψεις, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μια από τις φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο μέρος να σκοράρει και τελικά κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος. Με σύστημα κάτι σαν 5-2-3 η Ελλάδα έπαιξε στα ίσα κόντρα στους Ουκρανούς, που δεν θύμισαν σε καμία περίπτωση την ομάδα της Αθήνας. Το ματς ήταν κλασικό ματς για την ομάδα του Ρεχάγκελ που από τη στιγμή που προηγήθηκε έσφιξε ακόμα περισσότερο και με την παρουσία της έπειθε σε κάθε στιγμή ότι δε γίνεται να χάσει την πρόκριση.

Το γκολ

Ο Σαμαράς από τον άξονα του γηπέδου είδε την κίνηση του 28χρονου επιθετικού και με απίστευτη κάθετη μπαλιά άφησε στον τόπο όλη την ουκρανική άμυνα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του (λίγο πλάγια) με τον Πιάτοφ και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα των γηπεδούχων.
Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα είναι η δεύτερη στην ιστορία της, καθώς είχε λάβει μέρος στο Μουντιάλ 1994, που διεξήχθη στην Αμερική.


 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65' Γκάι), Αλίγεφ (57' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Σέφτσουκ),. Σεφτσένκο, Μιλέφσκι

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Παπασταθόπουλος (29' Πλιάτσικας), Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (62' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης)

Διαιτητής: Μπαρτόλο Μπενκερένσα
Βοηθοί: Μιράντα, Καρντινάλ
Τέταρτος: Γκόμες
Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρίνα»






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο