Αρχική | Οικονομία | «Πάγωμα» των αυξήσεων για εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ (μικτά)

«Πάγωμα» των αυξήσεων για εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ (μικτά)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Πάγωμα» των αυξήσεων για εισοδήματα άνω των 2.000 ευρώ (μικτά)

«Πάγωμα» των αυξήσεων για εισοδήματα (μισθούς και συντάξεις) άνω των 2.000 ευρώ (μικτά) αλλά και αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2010, που οριστικοποιήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων, η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει με αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού.


Επιπλέον, το επόμενο έτος θα υπάρξει αναστολή των προσλήψεων στο, πλην των τομέων υγείας, παιδείας και ασφάλειας. Επίσης, από το 2011 θα ισχύσει ο λόγος «πέντε προς ένα», που σημαίνει πως για κάθε πέντε αποχωρούντες θα προσλαμβάνεται ένας.
Με τον τρόπο αυτό και με άλλα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μείωση του ελλείμματος μπορεί να κινηθεί λίγο πάνω από ότι υπολογιζόταν αρχικά και το έλλειμμα να κυμανθεί πολύ κοντά στο 9%.


Αναφορικά με τις οφειλές των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, αποφασίστηκε ότι όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ρυθμιστούν με διετή περίοδο χάριτος για την απόσβεση των κεφαλαίων και η εξόφληση θα γίνει με τοκοχρεολυτικές δόσεις πέντε ετών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο