Αρχική | Ελλάδα | «Ληστέψαμε την τράπεζα λόγω... χρεών»

«Ληστέψαμε την τράπεζα λόγω... χρεών»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Μας είχανε "πνίξει" τα χρέη. Χάναμε τα σπίτια μας». Μ' αυτά τα λόγια ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και ένας πρατηριούχος υγρών καυσίμων δικαιολόγησαν την απόφαση τους να «χτυπήσουν» υποκατάστημα τράπεζας στα Γιαννιτσά. Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι δύο επιχειρηματίες δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, την οποία απέδωσαν στα οικονομικά τους προβλήματα. Το δικαστήριο τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης εφτά ετών και φυλάκιση δύο μηνών στον καθένα ενώ έδειξε την επιείκεια του καθώς αποφάσισε η έφεση τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να αφεθούν και οι δύο ελεύθεροι.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2009 σε υποκατάστημα της Eurobank στα Γιαννιτσά. Οι δύο κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας μία μοτοσικλέτα και αφού αγόρασαν ένα ψεύτικο πιστόλι, εισέβαλαν στην τράπεζα φορώντας κράνη και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 87.540 ευρώ. Οι δύο ληστές μοιράστηκαν τα χρήματα που άρπαξαν αλλά λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα οι δράστες μετά τη σύλληψη τους υπέδειξαν το σημείο που είχαν κρύψει τα χρήματα αλλά και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν στη ληστεία. «Βρισκόμασταν σε απόγνωση. Από τα χρέη θα χάναμε τα σπίτια μας» ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι.


Πηγή: agelioforos.gr






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο