Αρχική | Ελλάδα | Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνα στο Ίντερνετ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνα στο Ίντερνετ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνα στο Ίντερνετ

Καθημερινή ενημέρωση για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το νέφος, μέσω του Διαδικτύου δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Microsoft.
Με αυτό, οι πολίτες σε 32 χώρες της Ευρώπης – ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα -  θα  μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή  για την ποιότητα του αέρα σε οποιαδήποτε τοποθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το σύστημα Eye on Earth, αν και ακόμη δεν είναι πλήρες, περιέχει ήδη αρκετές  πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ο online χάρτης του νέφους ενημερώνεται καθημερινά με τα στοιχεία  που στέλνουν οι 32 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση Περιβάλλοντος. Όσον αφορά την Ελλάδα, πληροφορίες για τη ρύπανση παρέχονται προς το παρόν από  έναν  σταθμό μέτρησης στο κέντρο της Αθήνας και από  δύο στη Θεσσαλονίκη (Κορδελιό και Πανεπιστήμιο).
Με την ολοκλήρωση του χάρτη  θα υπάρχουν στοιχεία για τη ρύπανση από 1000 σταθμούς μέτρησης ρύπων διαθέσιμα σε   24 γλώσσες. Θα υπάρχουν επίσης στατιστικά συγκεντρωτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο