Αρχική | Τουρισμός | Ρόδος: Στον εισαγγελέα ξενοδοχοϋπάλληλοι για μη καταβολή δεδουλευμένων

Ρόδος: Στον εισαγγελέα ξενοδοχοϋπάλληλοι για μη καταβολή δεδουλευμένων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρόδος: Στον εισαγγελέα ξενοδοχοϋπάλληλοι για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μήνες από τις ξενοδοχειακές μονάδες, στις οποίες εργάζονταν το καλοκαίρι.

Το σωματείο τους έχει ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα και έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά επιχειρήσεων, προκειμένου να αναγκαστούν να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό τους.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η ΓΣΕΕ και το νομικό της τμήμα, καθώς και η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας, Λεωνίδας Καραθανάσης, βρέθηκε σήμερα στη Ρόδο. Μαζί με μέλη της διοίκησης, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Βασίλη Μηναΐδη, τον οποίο ενημέρωσαν για την κατάσταση, τονίζοντας ότι έχουν πλέον ξεπεραστεί όλα τα όρια και πως από εδώ και πέρα, σε συνεργασία με το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ, θα κινήσουν την διαδικασία για να κηρυχθούν σε πτώχευση τα 12 ξενοδοχεία - οφειλέτες.

Ο κ. Μηναΐδης διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι θα καλέσει τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και θα τους ζητήσει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θεώρησε, ωστόσο, σκληρό το μέτρο της πτώχευσης και ζήτησε από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να κάνουν υπομονή έως τις 20 Δεκεμβρίου, πριν προχωρήσουν τη διαδικασία, δεσμευόμενος ότι ως τότε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα καταβάλουν μισθούς και επιδόματα.

Ο κ. Καραθανάσης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου από την οικονομική κρίση» και ότι «η πτώση του αριθμού των αφίξεων στο νησί κυμάνθηκε φέτος σε περίπου 2,5%, την ίδια περίοδο, κατά την οποία σε άλλους προορισμούς, όπως η Χίος ή η Κέρκυρα υπήρξε καθίζηση κρατήσεων έως και 25%».

Υποστήριξε δε, ότι δεν αληθεύει ούτε ο ισχυρισμός ότι η πτώση των εσόδων ήταν μεγαλύτερη των αφίξεων, αφού από την πρώτη στιγμή η προηγούμενη κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τη στήριξή τους.

«Τους προκαλώ να μας πουν πόσα ήταν τα κέρδη, που είχαν φέτος, από τα 14 μέτρα της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ζητώ τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα μας, Την άρνηση των ξενοδόχων να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, θα την πληρώσει όλη η αγορά».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο