Αρχική | Τράπεζες | Απόστολος Ταμβακάκης: Αναλαμβάνει την Εθνική Τράπεζα

Απόστολος Ταμβακάκης: Αναλαμβάνει την Εθνική Τράπεζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόστολος Ταμβακάκης: Αναλαμβάνει την  Εθνική Τράπεζα

Αντικατάσταση στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε το υπουργείο οικονομικών. Ο Τάκης Αράπογλου αποχωρεί, και παραδίδει στον νέο CEO κ Απόστολο Ταμβακάκη με πρόεδρο τον Βασίλη Ράπανο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία θα γίνει η εκλογή μελών του ΔΣ και η συγκρότηση του συμβουλίου σε σώμα.

Ο Aπόστολος Ταμβακάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί εποχής Θόδωρου Καρατζά, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά. Έχει εργαστεί στη Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν ένα από τα τέσσερα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων Λάτση, ενώ νωρίτερα και για πέντε χρόνια ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών "Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ", "VIVARTIA ABEE", "ΙΟΒΕ", "Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου" και "ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ". Είναι επίσης μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ, Πρόεδρος του outheastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

Ο Βασίλης Θ Ράπανος πήρε το πτυχίο του από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) το 1975, Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Lakehead (Καναδά) το 1977 και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά (1982). Στο παρελθόν υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθώς και ως Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Την περίοδο 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης υπηρέτησε στο ΚΕΠΕ, αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο